A palota pincsimnek Tacskó bénulása van SEGÍTSETEK!?
Van egy 3-éves pekingi palotakutyám és bénulásban szenved .
De ez nem minden folyton hány ( amit eszik ki hány , és ilyen habos valami jön ki a száján .
És olyankor rázza a fejét ( Be van oltva csak szólok ).
kb-egy hónapja kezdőtőt az egész mikor észre vettem hogy az egyik lábba nem nagyon mozdul , másnap már mind a két hátsó lábát vonszolta .
De olyan 4-nap után már ment .
Igaz döcögve . és az egyik lábát még mindig nehezen használta .
Most is ez van hogy már csak az egyik hátsó lábával van a baj , menni tudd vele azaz rá tudd lépni , csak mikor ül sokszor úgy tartja a lábát mintha nem is érezné ki fordítva ( Mintha spiccelne ) . És sokszor egészen spárgába vannak a lábai.
És Egy nap vagy 6-x hány .
Ami nagyon rossz , mert nagyon rosszúl néz ki utána vagy 1óráig.
Rázza a farkát örül meg minden de mégse van jól látom rajta .
Van amikor szalad , és egyfolytában ki bicsaklik a lába olyankor majd meg szakad a szívem hogy ő proálkozik.
Szerintetek mitől van ez a hányás , és gyengeség a lábán ?
Az Orvos azt mondta hogy 8-nap utána ha nem bénul le a lábaira akkor helyre fog jönni , de annak már kb-egy hónapja !
És még mindig nagyon rosszul van , és már nagyon félek hogy elveszítem Őt kit nagyon szeretek .
És pénzem se sok van hogy meg vizsgáltassam mert szinte a semmiből élek !
De a mindig meg maszirozom őt hogy ne terhelje le nagyon a lábait .
Aki tudd tanácsot adni , esetleg az ő kutyája is ilyen betegségben szenved ,vagy szenvedett.
Akkor adjon tanácsot hogy ő mit csinált vele .
Köszönöm !
ma 13:44
Úgy értem, hogy ahova vitted, mit állapított meg betegségnek az orvos? Milyen módon állapította meg, mi a baja?
Adott gyógyszert és kész? Nem kellett visszamenned, ha nem javult?
Egy ORVOS eleve laborral kezdi, ha nem egyértelmű a kutya betegsége. Márpedig a tiednél nagyon nem egyértelmű , mi lehet a baja.
Ma már sok orvosnál lehet kérni részletre kezelést.
Hát a lábaiból egyből rá vágta hogy tacskó bénúlás .
És felírt ilyen nyugtatót neki.
Meg még javasólta hogy időnként 6-csepp béres cseppet adhatok neki a vitaminok miatt .
És ennyi volt.
És azt mondta még hogy 8-nap múlva elválik hogy le bénul e teljesen vagy sem .
Mert ha nem tudd járni 8-nap után akkor azt mondta hogy elkel altatni .
Én a 10-zedik napon felhívtam és mondtam hogy nem bénult le csak nehezen megy ő erre azt mondta hogy akkor nem kell meg ílyedni meg fog gyógyulni .
És azóta is beteg.
De amúgy azt nem írtam le hogy ő kis kora óta ilyen hányos volt .
Csak akkor napi 1-2 x volt .
Most meg meg kb 5-6 x.
Egyébként tacskóbénuláshoz mi köze van a nyugtatónak?A Béres csepp meg ilyenkor pont annyit ér,mint csontváznak a fogyókúra.
Csak és kizárólag röntgennel lehet megállapítani a baj okát és helyét.
Egyébként melyik orvosnál voltál?Már csak azért szeretném tudni,nehogy véletlenül is hozzá vigyek állatot.
Sajnállak, mert nem ORVOSNÁL voltál vele. Nem állapította meg, mi a baja. Nem adott GYÓGYSZERT, még akár egy gyulladáscsökkentőt sem.
Azért, mert lebénult, még messze nem biztos, hogy tacskóbénulás miatt történt.
Átérzem a helyzeted, de a kutyád komolyan beteg, nem is akármilyen szinten.
Melyik kerületben laksz?
Tacsimnak volt két éve gerincsérve, de most tünetmentes. (válaszoltam a privire, de most olvasom az egész sztroit)
Hát, nem akarlak elkeseríteni, de egy porckorongsérvet nem lehet röntgennek kimutatni. Illetve lehet, gericfestéssel, ami egy elég kockázatos dolog, és olyan 20-30 ezer körül van.
A tacsimmal most voltunk MR-en Kaposváron, itt 50e volt, de tökéletesen látszik, hogy hol van a bibi, és mennyire súlyos.
A műtét, 100-150e-be kerül. (Lehet tévedek, de nekem ennyi dereng.)
A pénzbeli részéhez nem tudok hozzászólni sajnos.
DE én nem várnék sokat, mivel minden egyes nappal csökken az esély. A dokim azt mondta, ha a legkisebb tünetet észlelem, azonnal rohanás a kórházba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!