Miért kell levágni a német vizsla kiskutyák farkát?
én 12.23
Kiegészítés
Az állatvédelmi törvény úgy szól, hogy csonkolást, fülkupírozást, egyéb beavatkozást ott lehet végezni a kutyán, ahol a fajtatulajdonos szövetség (tehát német vizsla esetén a német szövetség) engedélyezi.
Németországban ezt csak munkakutyáknál lehet, tehát pl. német dog, dobermann kupírozás nincs előírva, vizsla farokcsonkolás engedélyezett.
Ebben az esetben a magyar törvény is ehhez igazodik.
Akkor szoktak fület/farkat csonkolni, ha munkája során fennáll a sérülés, beszakadás veszéje.
Mint a boxolóknál a fül és orrporcok.
Szép dolog az állatvédelem én is mellette vagyok, de ezek szerint ti még nem láttatok szétcsattant vizsla farkat....
a vizsla úgy tud örülni hogy odavágja a kis cérna farkát mindenhez, a vége szétreped és fröcsköli vele a vért mindenfelé....
amellett hogy szerintem biztosan fáj neki fertőzésveszélyes is. Ezért úgy szokták levágni (kb. 2/3 nál) hogy csóválásnál ne nyúljon a testén túl, így nem veri be sehova.
Aki nem kupíroztat és szerencsés azzal ez nem fordul elő, de másokkal igen.. és ha felnőtt korban vágják le sokkal lassabban gyógyul, mint ha pár napos korban csípik le.
szóval nem lehet mindent feketén vagy fehéren nézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!