Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen fajta kutyát?

Milyen fajta kutyát?

Figyelt kérdés

1. kutyámat "keresem" leginkább juhászkutyák foglalkoztatnak [persze nem kizárólag], bérházban lakok így olyan fajtát keresek ami ezt elviseli rendszeres testmozgás mellett természetesen [plusz pont: őrző védő ösztön, kevés lehullajtott szőr persze nem követelmény 1ik sem]

pár fajta ami tetszik: collie, border collie, tátrai juhász [és ehhez hasonló fajták] malinois, görni, labrador retriever, törpe skót, mudi

2011. jún. 15. 21:05
1 2
 11/20 nory0722 ***** válasza:
Igen,a vizsla tényleg jó választás lenne: energikus,könnyen tanítható(bár kissé makacs),ragaszkodik a gazdájához,jól kijön más emberekkel,és kutyákkal,igényli a szeretetet és a sok törődést,jelzőkutyának is mondható(ha bejön egy idegen,inkább szétnyalja,de ha veszély fenyegeti,ugat,és sok mindent jelez is,bár nem mind),rövid a szőre,ezen kívül 'szagtalan' kutyának is hívják,így panelba még jobb. Ha e mellett döntesz,egy rendkívül hűséges és ragaszkodó,intelligens és mozgékony társat kapsz. Ha lehet,tenyésztőtől vedd,így fajtán belül is választhatsz,mivel ő meg tudja mondani,melyik vizslakölyök illik hozzád,igényeid szerint.
2011. jún. 16. 13:15
 12/20 anonim ***** válasza:
De akár a beagle is jó lenne!:DDD ( a vizsla ajánlásos vagyok) csak nem házörzőnek xĐ
2011. jún. 16. 22:22
 13/20 anonim ***** válasza:
azért azt ne hagyjuk már figyelmen kívül, h egy vadászkutyának teljesen más a jelleme mint egy juhászkutyának.....
2011. jún. 17. 09:39
 14/20 A kérdező kommentje:
beagel: jó házőrző be jön a betörő és halálra röhögi magát :D
2011. jún. 17. 11:01
 15/20 nory0722 ***** válasza:
Szerinted... az enyém pl nekimegy az idegeneknek. Igaz,csak ugatja őket,de nekem az bőven elég. Csak akkor megy oda hozzájuk,ha én bátorítom,mert ha nem vagyok ott,szerencsére kissé tartózkodó. Egyébként abszolút nem panelba való,akárki akármit mondd. Ha nem futtatják,sétáltatják,szaglászhat napi 4órát,akkor nem is lesz soha igazán boldog. Egy igazi beagle zömök,erős,mindene a vadászat és a szagok,imádja a gazdáját,imád mozogni,hamar elhízik,kiváló szaglású és imádja a hasát.
2011. jún. 17. 15:22
 16/20 anonim ***** válasza:
Vagyis egy beagle 3 pontban nem illik csak rá arra a kutyára, amilyet a kérdező szeretne... akkor mi a fenének ajánlgatod? Hogy elmondhasd h neked beagle-öd van aki milyen húúú de jól nekimegy az idegeneknek...ezért kár volt.
2011. jún. 17. 23:13
 17/20 nory0722 ***** válasza:
Nem zavar,hogy ajánlottam neki kutyát? olvass vissza! Ezen kívül: azt írta,nem feltétlenül kell,hogy őrizze a házat. Szőrét nem hullajtja,egyedül csak lakásba nem való,így nem értem,mi ezen a 3pont... hm,tanulj meg olvasni és számolni. Igen,képzeld,idegesít,ha valaki úgy magyaráz egy kutyafajtáról,hogy nem is ismeri,csak annyit tud,amit hallott/olvasott róla. Én a berni pásztorról nem írok,mert még nem volt vele tapasztalatom pl.
2011. jún. 18. 08:17
 18/20 nory0722 ***** válasza:
Ja,és még egy dolgot tisztáznék,ha lenne valaki még ilyen 'értelmes': NEM én írtam a beagle-t. Én pont válaszoltam,hogy nem is lakásba való és a téveszméket oszlattam el,szóval legyél olyan kedves,hogy ha nem tudod értelmezni,akkor vagy fogd be a kicsit szád,vagy ne írogass ide. köszi
2011. jún. 18. 08:22
 19/20 anonim ***** válasza:

Beagle nem tanítható könnyen, főleg nem egy juhászkutyához képest. Dolgoztam már együtt beagle-ökkel. Akikkel most is együtt agilityzünk ritka intelligensek és kooperatívak a beagle-ök közül, de a gazdáik nem egyszer megjegyezték már, h imádják őket, de soha többé beagle.

Lakásban atom mód hullajtja a szőrét.

Őrző-védő munkára nem igen alkalmas.

Ez a 3 pont. És úgy mondok véleményt h ismerem a fajtát. Miért gondolod h nem ismerem. De erről beszéltem; mindenki szerint az a fajta a legjobb - bármire is - ami neki van.

A leírtakra se a vizslát, se a beagle-t, se a retrievereket nem ajánlanám. Én már leírtam a véleményemet: gröni. Mondom ezt úgy h nincs grönim, de ismerek nem egyet.

2011. jún. 18. 09:46
 20/20 nory0722 ***** válasza:

Igen,csak te engem cseszel le azért,hogy miért javaslom a beagle-t,holott nem is én javasoltam. Gumikefe használatával heti 2x és furminátorral abszolút nem hullajtja a szőrét. És könnyen tanul,csak épp ismerni kell őket: mivel szereti a hasát és azt,hogy szaglászhat munka után,így bármire képes. Épp most jöttünk haza suliból,már ez a 3.,amibe járunk(csak tisztázom,nem azért,mert nem tud valamit,hanem,hogy kutyák között legyen,és kimozduljon kicsit),mindenhol azt mondták,szép,okos,értelmes,csak nagyon makacs. így ha megtalálod azt,amit imád,akkor semmi gond vele. Én szeretnék utána még egy beagle-t,de egy staffordot vagy rhodesian ridgeback-ot is mellé. Szerintem nem a beagle a legjobb fajta,mindenkinek az a legjobb,ami a legjobban illik hozzá,csak sajnos sokan nem e szerint választanak. Én pörgök folyton,de néha sok a beagle még nekem is,ezért mindenképpen kell egy kutya mellé.

DE ne vegyen senki lakásba beagle-t. A golden se túl jó ötlet. A vizsla esetleg,bár nem nagyon szeret egyedül lenni. Sok ismerősömnek van argentin dogja lakásban,napi 2-3 óra séta+futtatás mellett,nagyon jól elvannak. Rövid szőrűek,így nem hullajtják sokat,gyerekekkel jól kijönnek,intelligensek,bár kissé makacsok(nem annyira,mint a beagle),szeretnek mozogni,de kellő mozgás mellett lakásban egész nap alszanak. Nekem speciel kedvenc fajtám,de mivel manapság ritka ebből a fajtából a jó tenyésztő,így én csak távolról csodálom őket,nem merek venni.

2011. jún. 18. 11:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!