Milyen fajta kutyát?
1. kutyámat "keresem" leginkább juhászkutyák foglalkoztatnak [persze nem kizárólag], bérházban lakok így olyan fajtát keresek ami ezt elviseli rendszeres testmozgás mellett természetesen [plusz pont: őrző védő ösztön, kevés lehullajtott szőr persze nem követelmény 1ik sem]
pár fajta ami tetszik: collie, border collie, tátrai juhász [és ehhez hasonló fajták] malinois, görni, labrador retriever, törpe skót, mudi
Beagle nem tanítható könnyen, főleg nem egy juhászkutyához képest. Dolgoztam már együtt beagle-ökkel. Akikkel most is együtt agilityzünk ritka intelligensek és kooperatívak a beagle-ök közül, de a gazdáik nem egyszer megjegyezték már, h imádják őket, de soha többé beagle.
Lakásban atom mód hullajtja a szőrét.
Őrző-védő munkára nem igen alkalmas.
Ez a 3 pont. És úgy mondok véleményt h ismerem a fajtát. Miért gondolod h nem ismerem. De erről beszéltem; mindenki szerint az a fajta a legjobb - bármire is - ami neki van.
A leírtakra se a vizslát, se a beagle-t, se a retrievereket nem ajánlanám. Én már leírtam a véleményemet: gröni. Mondom ezt úgy h nincs grönim, de ismerek nem egyet.
Igen,csak te engem cseszel le azért,hogy miért javaslom a beagle-t,holott nem is én javasoltam. Gumikefe használatával heti 2x és furminátorral abszolút nem hullajtja a szőrét. És könnyen tanul,csak épp ismerni kell őket: mivel szereti a hasát és azt,hogy szaglászhat munka után,így bármire képes. Épp most jöttünk haza suliból,már ez a 3.,amibe járunk(csak tisztázom,nem azért,mert nem tud valamit,hanem,hogy kutyák között legyen,és kimozduljon kicsit),mindenhol azt mondták,szép,okos,értelmes,csak nagyon makacs. így ha megtalálod azt,amit imád,akkor semmi gond vele. Én szeretnék utána még egy beagle-t,de egy staffordot vagy rhodesian ridgeback-ot is mellé. Szerintem nem a beagle a legjobb fajta,mindenkinek az a legjobb,ami a legjobban illik hozzá,csak sajnos sokan nem e szerint választanak. Én pörgök folyton,de néha sok a beagle még nekem is,ezért mindenképpen kell egy kutya mellé.
DE ne vegyen senki lakásba beagle-t. A golden se túl jó ötlet. A vizsla esetleg,bár nem nagyon szeret egyedül lenni. Sok ismerősömnek van argentin dogja lakásban,napi 2-3 óra séta+futtatás mellett,nagyon jól elvannak. Rövid szőrűek,így nem hullajtják sokat,gyerekekkel jól kijönnek,intelligensek,bár kissé makacsok(nem annyira,mint a beagle),szeretnek mozogni,de kellő mozgás mellett lakásban egész nap alszanak. Nekem speciel kedvenc fajtám,de mivel manapság ritka ebből a fajtából a jó tenyésztő,így én csak távolról csodálom őket,nem merek venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!