Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lehet epillepszás rohama egy...

Lehet epillepszás rohama egy kutyának a veszettség elleni oltástól?

Figyelt kérdés

Nagyon durva!

Öreg boxerem a mai nap folyamán 5ször esett össze, mert veszettség elleni oltást kapott!

Nagyon megijedtünk, tudtuk, hogy allergiás (kiütések, meg feldagad a pofája...), de azt nem gondoltuk, hogy ennyire megviseli.

Mi lesz jövőre? Mi van, ha a másik fajta oltásra is kijön neki? öreg már, hogy viselné?

2009. márc. 21. 23:33
 1/7 anonim ***** válasza:

Biztos vagy benne, hogy epilepsziás rohama volt?

Az oltástól nem jöhet elő (van epilepsziás kutyám).

Ha egyénként megviseli az oltás, akkor adasd be neki egyszerre a kettőt. (A mostani 7-es kombináltat úgyis csak 2-3 évente kell adni)

2009. márc. 21. 23:39
 2/7 anonim ***** válasza:
A veszettségelleni oltás durva, a milyenk 1 hónappal utána meghalt. 12 és fél éves volt. Tudom, nem amiat, de az hozta elő vagy erősítette fel azt a baját ami aztán végzett vele. :(
2009. márc. 22. 01:27
 3/7 A kérdező kommentje:

Biztos, hogy epillepsziás roham volt, mert kb. 6 éve epillepsziás, viszont csak 3 éve allergiás a veszettség elleni oltásra... Eddig nem volt komoly baja.

2. válaszoló, milyen baját hozta elő az oltás a kutyádnak? Ez ijesztő...

2009. márc. 22. 02:03
 4/7 anonim ***** válasza:
az epilepsziás roham bármitől előjöhet.
2009. márc. 22. 03:04
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekünk is volt epilepsziás kutyusunk, kb. 10-12 éve. Ahogy idősebb lett, egyre gyakoribbak lettek nála a rohamok, látszólag ok nélkül, és az orvos egyre erősebb vagy nagyobb adag nyugtatókat írt fel. :( Fiatalabb korában még kb. ki tudtuk számítani, hogy mi jelent a kutyának olyan stresszhelyzetet, ami kiváltja belőle a rohamot, de ahogy idősödött, ez egyre kiszámíthatatlanabb lett. Ha olyan időszaka volt, hogy sűrűbben rájöttek a rohamok, mindig szóltunk az állatorvosnak, hogy nézze meg. Én úgy tudom, hogy epilepsziás kutyusnál idősebb korban már szinte bármi kiválthatja a rohamot.
2009. márc. 22. 08:11
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
A mi kutyusunk most 8 éves és 2 éve jelentkezett az elsö epilepsziás roham teljesen váratlanul.kaptunk egy etrend kiegészitöt amit naponta 2honapig kapott 2 honap szünettel.ezt kétszer ismételtük és a gyakorlat az volt hogy a gyogyszer mentes idöben elöjöttek ujra a rohamok. azota orvosi javaslatra naponta kapja és TELJESEN TÜNET MENTES.ezt ugy érzem fontos volt kiemelnem,a klinikai tapasztalatok is nagyon jok.A készitmény neve Dyna-Lode.A tájékoztaton az olvashato hogy táplálék kiegészitö idösödö kutyáknak macskáknak valamint idegrendszeri megbetegedések kezelésére. remélem tudtam segiteni másnak is
2009. márc. 24. 20:58
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget, mi is ki fogjuk szerintem próbálni.
2009. márc. 28. 02:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!