Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mekkora kutyám legyen?

Mekkora kutyám legyen?

Figyelt kérdés

Hamarosan lesz egy kutyám, igazából ennyi, ami biztos, a fajtája az nem, mivel valószínűleg menhelyi kutyus lesz, több okból is, ez most nem is annyira lényeges. Én egy nagy testű kutyát szeretnék, kíváncsi vagyok a véleményetekre, hogy szerintetek be merjem-e vállalni.

Földszinti lakásban lakunk (kb. 61 m2), kis, saját kerttel (kb.20 m2), közös udvarral. A kutya kinti-benti lenne, tehát, amikor nem vagyunk otthon (dolgozni el kell menni sajnos), akkor kint lenne a saját kertrészünkben (van kennel is, bélelt kutyaól is), ha otthon vagyunk, akkor meg bent, illetve velünk(akár udvar, akár séta...). Hetente kb. 1-2 alkalommal lenne magára hagyva reggeltől délutánig (amikor olyan a műszak), a többi napon mindig lenne vele valaki napközben is. Szerintetek egy nagytestű kutyának jó lenne ez, vagy legyen inkább kisebb? Vagy mindegy a kutya mérete, ha sokat foglalkozunk vele?

2011. jún. 13. 21:16
 1/9 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy a mérete, ha van rá időtök :) Merd bevállalni a nagyot ;)
2011. jún. 13. 21:21
 2/9 anonim ***** válasza:

Semmi baj nincs azzal, hogy menhelyes kutyust vesztek magatokhoz, sőt:)

De én inkább valami kis-közepes termetűt javasolnék, egy nagytestűnek nem jó a lakásban, és a 20 nm is nagyon kicsi, még akkor is, ha udvar.

Semmilyen elképzelésetek nincs a fajtát (fajták keverékeit) illetőleg? Itt egyébként tudtok nézelődni: www.allatok.info

2011. jún. 13. 21:21
 3/9 anonim ***** válasza:
Szerintem lehet nagyobb is, ha eleget foglalkoztok vele. De inkább egy nyugodtabb vérmérsékletűt, aki napközben elvan magában. Szerintem a vadász és pásztorkutyáknak elég mozgástér kell. Saját tapasztalatom szerint legalábbis.
2011. jún. 13. 21:27
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Igazából nem gondoltam konkrét fajtára, persze, ha a menhelyen lesz olyan kutyus, akivel szimpatizálunk egymással, és valamilyen fajtára hajaz, akkor ő lesz a mi kutyánk :D de a fajta nem lényeges, a fontos, hogy szeressük egymást.

Gondolkoztam fajtamentőkön is, de elég sok kedvenc fajtám van (mind nagytestű :) )... Szerintem a fajtatisztákat előbb örökbe tudják adni, ezért gondoltam, hogy én inkább megmentek egy keveréket.

2011. jún. 13. 21:29
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
berni pásztorom van nekem, ha elviszed sétálni fél órára, annyira kidől hogy 20 négyzet méter sok is neki
2011. jún. 13. 21:32
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem a mérettől függ egy kutya terület és mozgásigénye, hanem a temperamentumtól. Egy aktív kis terrier sokkal több mozgást igényel, mint egy bernáthegyi például. Szóval szerintem mehet a nagytestű kutya, csak sétáljatok és foglalkozzatok vele sokat.
2011. jún. 13. 23:25
 7/9 anonim ***** válasza:

Ha valóban sokat foglalkoztok vele, akkor szinte bármilyen kutya lehet. De ha már napi 8-10 órát egyedül van, mert dolgozni mentek, akkor inkább valami nyugodt, kisebb fajtát javasolok, pl. golden retriever. Nagyon hálás fajta, az egyik kedvencem.

Pásztorkutyát ilyen kis területre nem javasolok, mert elvadul.

2011. jún. 14. 05:45
 8/9 anonim ***** válasza:

azt kalkuláljátok bele h minden egyes nap menniy időtök lenne sétálni vinni és mondjátok el a menhelyen h ennyi meg ennyi biztosított mozgáshoz melyik kutyákat javasolják és azok közül válasszatok. mindenképpen érdemes rájuk halljatni, nehogy nektek külsőre tetsző de mondjuk hiperaktiv kutyát válasszatok. ha bejárhat akkor teljesen ok. annak előre olvassatok utána h hogyan lehet kutyát kennelbe szoktatni nehogy gond legyen belőle,pl bezárjátok és nem alszik hanem vonyit.

de sok sikert! lehet nagy kutya is persze

2011. jún. 14. 10:58
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2011. jún. 14. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!