A kan kutya "személyisége" is megválltozik az ivartalanítás hatására?
Hamarosan örökbefogadok egy kiskutyát. Menhelyről jön, beoltva, csip-pel ellátva és ha majd olyan korú lesz ivartalanítani is akarják.
Őszintén szólva ez utóbbi nekem nem tetszik. A cicánk miután ivartalanították egy nagy, kövér, lusta bamba állat lett. A kutyák is ilyenek lesznek ivartalanítás után?
Ráadásul zárt udvaron fogjuk tartani, úgyhogy nem lesz alkalma vaktában szaporítani a kutyatábort.
nem változik meg,a kandúroknál előfordulhat,hogy lustábbak lesznak,de a kutyáknál nem..
a vakvezető,mentőkutyákat is ivartalanítáják,illetve a fajtamentők is ivartalanítanak minden állatot és a legtöbb menhely is...
és persze a felelősségteljes kutyartók is..
a kutya még zárt(!!)kennelből is kiszökik,ha párosodna egy zárt kert nem lehet akadály..
a műtéttel megkímeled a kutyátad,hogy a tüzelési időszakban lefogyjon 10-15 kilót bánatában,és prosztata illetve hererákot sem fog kapni,továbbá barátságosabb lesz a többi kutyával is..a műtétnek tényleg csak előnye van...
miért ne csináltatnád meg?a kutyád nem lesz kevesebb,csak mert nincs két gólyó a lábai között...
az ivartalanítás egyébként kizárólag a hormonházatartásra hat,nem nő meg tőle a kutya és nem változik meg..
a macskád lustább lett,de ezt megfelelő mozgatással,táplással el lehet kerülni
üdv.:egy ivartalanított kutya gazdija
Cicáknál - akik falánkabbak és lustábbak mint a kutyák - előfordulhat, hogy elhíznak, ezért vannak speciális tápok ivartalanított macskáknak.
A kérdésedre válaszolva. A személyisége nem fog megváltozni. Kicsit nyugodtabb lehet elsősorban más kan kutyákkal szemben, hiszen nem akar azonnal megküzdeni velük. Eékerülöd a tüzelési időszakban, hogyha szuka kutya van a közelében, hogy tényleg szenvedjen. Vannak kutyák, akik nem esznek, saját magukat megsebezik miközben ki akarnak szabadulni. Láttam kutyát 2 m magas kerítésen "felfutni", majd meghaltam a félelemtől, hogy a tetején fennakad, vagy a lábát töri amikor leugrik. És a daganatos betegségeket is elkerülöd. Úgysem akarod szaporítani, tulajdonképp egy felesleges "funkciótól" szabadítod meg. A kutyák ez nem élik meg lelki sérülésként, nem is tudják, hogy történt velük valami. Maga a műtét pedig egészen kicsi, az én kutyáim másnap már rohangálta, harmadik napra már ugyanolyanok voltak mint előtte.
Csatlakozom azokhoz akik az ivartalanítás mellett voksolnak,én is azt tettem,kb egy hónapja,és a kutyám köszöni szépen jól van!Nem változott a személyisége,nyugodtabb lett,és séta közben jobban figyel rám,ami eddig a szuka szagok miatt nehezebben ment.Csak nyerhetsz vele,hidd el,és a kutyának is könnyebb,nem fog szenvedni,mert biztosan rossz lehet ha tombolnak a hormonok,és nem élheti ki magát.Jól döntesz ha ivartalaníttatod.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!