Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy yorkshire terrier tényleg...

Egy yorkshire terrier tényleg 80 000-be kerül?

Figyelt kérdés
2011. jún. 10. 15:44
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Én is ingyen kaptam a törzskönyvezett kutyámat, mégsem azt mondom az érdeklődőknek hogy ingyen osztogatják ezt a fajtát, hanem megmondom a valós árát, hogy igenis kezdje el gyűjtögetni a 150000-et, ha szeretne egyet! Attól, hogy nekem ingyen volt, neked meg 10000-ért, még nem ez az áltlános és igen nagy ferdítés ezt ilyenformán előadni!
2011. jún. 10. 16:55
 12/21 anonim ***** válasza:
74%

A válasz írója 71%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 15:56

Cicukám, a menhelyi kutyát nem veszed, hanem örökbe fogadod... Qrva nagy különbség ám! És azt igenis tessék mindenkinek tudomásul venni, hogy egy normális helyről, nem szaporítótól származó kölyök ára itt kezdődik...

2011. jún. 10. 18:22
 13/21 Tyler913 ***** válasza:
85%

Nemcsak a yorki,hanem bármilyen törzskönyves,jó tenyésztőtől kikerülő kutya 80 ezer fölött kezdődik,de inkább 100-120 a jellemző.

Ez a beltenyészet-duma tipikus,tudatlanságból eredő sztereotípia.Vicces,hogy az emberek úgy gondolják,a 100+-os,törzskönyves kutya a "túltenyésztett,beltenyésztett,stb.",de a 20 ezres szaporítós bezzeg biztos jó...

Pont a törzskönyv garantálja a kutya vérvonalát,hiszen azon ellenőrizni tudod,kik voltak az ősei.A beltenyésztést pedig ma már külön engedélyhez kötik,és csak nagyon ritkán,nagyon indokolt esetben alkalmazzák.A szaporító viszont pont le.arja,hogy a szuka kutyáját melyik kan csinálja fel,csak eladható kölykök szülessenek,minél kisebb "önköltségi árral".Tehát a TK nélkül,olcsón vett kutya sokkal nagyobb eséllyel származik rokonpárosításból,már csak azért is,mert TK híján egyszerűen nem ellenőrizhető,hogy honnan származik,kivel rokon.

2011. jún. 10. 18:57
 14/21 anonim ***** válasza:
52%

Nekem két szaporítótól származó kutyám van,mindkettő testi-lelki roncsként jött,egyikük már relatíve normális(a gatyám ráment dokira)másik még nincs teljesen jól,és agyilag nem kicsit zokni.

Na ennyit a szaporatótól megéri venni-féle hülye dumáról.

2011. jún. 10. 19:13
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
2 szuka, 1 kan, mindhárman testvérek, évente 4 alom... És ez sajnos nem egyedi eset. És el tudja adni a kölyköket olcsón, törzskönyv nélkül olyanoknak, akik úgy gondolják, hogy nem vesznek drága, törzskönyvezett, "beltenyésztett" kutyát, mert emez olcsóbb és a gazdi esküszik rá, hogy nem beltenyésztett, sőt még orvos is látta tehát egészséges. Sajnos az ilyen szélhámosok könnyen át tudják verni a kutyavásárlási lázban élő, tájékozatlan és felkészületnen gazdijelöltet!
2011. jún. 10. 22:30
 16/21 anonim ***** válasza:

Most altattak le egy westit a sintértelepen,miután durván megmart több családtagot.5 éves volt a kutya.

Kiderült,hogy "véletlen"alomból volt,a szülők testvérek voltak,okos "gazdik"meg hazavitték 60 ezerért kölyökként.

2011. jún. 10. 23:04
 17/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

csak azért kérdeztem mert a barátomék 80 ezerért vették a yorkit és kíváncsi voltam hogy tényleg annyi-e vagy drágán adta :DD

a barátomék akarnak venni még1 yorkit és azt mondta hogy szaporítani fogják és majd adnak nekem...

2011. jún. 12. 09:39
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Bocsáss meg,de akkor vagy hülye,ha elfopgadod.Magadra veszel jó eséllyel egy idegbeteg problémahalmazt.
2011. jún. 12. 11:54
 19/21 Tyler913 ***** válasza:
Jo lenne,ha beszelnel a baratoddal,mert nagyon-nagyon rossz dologra keszul.Az allattenyesztes a tenyeszto dolga,aki ert hozza.A szaporitassal csak a beteges,rossz idegrendszeru kutyak szama novekszik.
2011. jún. 12. 14:41
 20/21 A kérdező kommentje:

jójó akkor nem fogadom el:)

csak olyan jó lenne ha kapnék egy yorkit csak anyukámék biztos hogy nem vesznek nekem egyet nyolcvan ezerért.

2011. jún. 12. 17:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!