Levágtam a kutyám szőrét hajnyíróval. Most úgy látszik, mintha levágtam volna a bimbóját?
Nem nyüszített fel, nem is fájt neki, de most néztem, és van egy mély sebe. Olyan, mintha a bimbóját vágtam volna ki. Lehet ebből valami baja?
Bethadinnal már lekezeltem (igaz lenyalta).
Kicsit vicces s sztori, de azért megkérnélek titeket, hogy válaszoljatok komolyan. Trollkodni is lehet, tudom, hogy hülye voltam.
1. Ezért vannak a kutyakozmetikusok, mert ők értik a dolgukat, és nem tesznek kárt a kutyában.
2. Ezért vannak az állatorvosok, hogy ha baja van a kutyának, akkor meg tudják vizsgálni, gyógyítani.
De szerintem ha te vágtál volna bele, akkor azt nem tűrte volna hang nélkül. Friss a seb? Nem lehet egy korábbi sérülés? Ez akár lehet tályog is...
Ne találgassunk, mutasd meg egy állatorvosnak minél előbb! A mellbimbó a kutyáknál is egy érzékeny rész, komoly baj is lehet belőle.
21:35!
Minden állatorvos másképp ( több módszer is lehetséges ) kezel. Van aki humán gyógyszereket használ inkább , és van aki meg állatit.
Az én kutyám pl. nem kaphat állatgyógyászati antibiotikumot, mert nem bírja a szervezete. Rosszul volt tőle, és düh rohamot váltott ki. Viszont az AUGMENTIN-től semmi baja nem volt.
Amúgy a Betadin is humán szer, és nem csak a sebekre lehet használni. Mi pl. fogkő eltávolítás után ( hígítva van ) ezzel fertőtlenítjük, ecseteljük át a fogínyt.
azért nem úgy kell elképzelni, hogy húscafatokká vagdaltam.
ja, és mára majdnem teljesen begyógyul,t már látom, hogy ez nem a bimbója volt.
és azért vágom a szőrét, mert nagyon rossz a szőre menősége, csomósodik, gyűjti a koszt, hiába csinálok akármit is. a másik yorkimnak nem ilyen a szőre, azt meg lehet hagyni hosszan, de ezt nem. szerintem így is aranyos amúgy.
És ha valaki nem is kezeli az esetleges sebet a kutyáján, mondván majd a természet megoldja, akkor szépen elpusztul sebfertőzésben.....
Mert azért valljuk be, senki nem látta milyen mély és mekkora volt az a vágás. Láttatlanba meg még az állatorvos se tud tanácsokat osztogatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!