Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy kell tanítani kutyát,...

Hogy kell tanítani kutyát, hogy aki benyúl, bejön védje a kertet, de ha én engedem, akkor haverkodhat?

Figyelt kérdés

Van egy dobermann kölyköm, és így akarom megtanítani.

Ismerősömnek ilyen a kutyája. Bárki benyúl a kerítésen azt megharapja, de ha én beengedek valakit, ahhoz megy ismerkedni, meg simogatni is engedi magát, de ha nincs ott a gazdi és ez a valaki benyit a kapun, akkor is védi a házat, és ha bejön harap.

Mesélte, hogy a szomsézd be akart menni valamiért, és nyitva volt a kapu, benyitott a kapun, és ismerte a kutya, de megharapta.

Egy ilyet hogy taníthatok egy kutyának, hogy így védje a házat?

2011. jún. 8. 11:06
 1/3 anonim ***** válasza:
Elméletileg,ha te vagy a falkavezér,akkor magától is így kéne viselkednie.
2011. jún. 8. 11:09
 2/3 kutyák és macskák ***** válasza:

Én nem tanítanám rá.

Az előző kutyám dobi volt. Bárki bejöhetett, de kifelé csak ha ott voltam! Soha senkit nem harapott meg, 13-évet élt! Én erre vagyok büszke! Őrizte a házat, és jó jelző volt.

2011. jún. 8. 11:42
 3/3 anonim ***** válasza:

1. A kaput zárni kell.

2. A kerítést meg kell csinálni, hogy ne tudjanak benyúlni, sem a kutya kiharapni.

3. Nem attól jó házőrző egy kutya, hogy harap boldog-boldogtalant.

2011. jún. 8. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!