Milyen kutyából "látni" M. o. -n a legtöbbet?
Múltkor voltam egy kutyakiállításon én ott a legtöbbet közép-ázsiai juhászkutyából láttam, utána amstaff majd basset hound. Német juhászokból és goldikból is volt szórványosan, de nem olyan sok.
Én úgy tudom, hogy a közép-ázsiai olyan 5-10 éve gyakori M.o.-n ,vagy még kevesebb. A német juhászok pedig világszerte gyakoriak és itt is az volt még egy pár éve, és mostanra már egyre kevesebbet látni belőlük. Ti milyen fajtákkal találkoztok a legtöbbet? Ezen a kiállításon ugyan nem sok volt, de én ismerek egy pár + még látok is sokat az ír farkas kutyákból is.
hitetlen, gyaur kutyákból!
Jumurdzsák
Amerre lakom ott a legtöbb a havanyéz-bolonyéz-nem tudok különbséget tenni,kicsi fehér-én csak uszkár utánzatnak hívom őket.
Szépen megnyírt uszkárból is van pár és sok vizsla,meg csivava és yorki.
Ezeket a fajtákat látom legtöbbször.
Én a legutóbbi kiállításon a legtöbb kutyából a Border Collie-t láttam. Nagyon sok volt. De sok volt még Dobermannból is, meg Cane Corsokból, Masztiffokból. De a nyertes az magasan a Borderek voltak.
Egyébként itt térségileg (amik többnyire nem tk-sak): Amerikai Staffordshire Terrier ebből van a legtöbb. Panelban és kertes házban egyaránt.
Kertes házban gyakoriak még a Német juhászkutyák és ezek keveréke.
Labrador és Golden Retriever.
Ölebeknek meg Bichonok jöttek divatba illetve nagyon nagyon sok Westit látok. Yorkik már annyira nem menők, bár még azért látok párat.
Amit most még látok, hogy kezd divatba jönni, természetesen szintén kisebbségeknél (akárcsak az amstaff) az a Bullterrier.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!