Mien hatással van a kutyákra az ivartalanítás?
Szia!
Nekem decemberben ivartalították a kutyusom, mert mindent szétrágott és egész nap énekelt a lányoknak. Én annyit vettem észre, hogy sokkal nyugodtabb, de ha a játékról van szó, na abban nem változott semmit. Állandóan játszani akar velünk csak kb. 2 kilót hízott, pedig nem eszik többet, de jól áll neki, most olyan mint egy kisgombóc! :)
A játék iránti szeretete, ha eddig is megvolt, az nem fog változni, maximum lenyugszik egy picit. Mi a kan spaninkat január elején ivartalanítottuk, nyugodtabb lett, viszont játszani mindig imád, és edig is nagyon ragaszkodó és bújós volt, de most mégjobban:)) ÉS ez jó!!!!!!
MEgbolondulni nem fog, ez biztos.
Viszont az étrendjére tényleg figyelj, mert a hormonháztartás felborulása miatt hízékonyabbak lesznek, nem feltétlenül kell sokkal kevesebbet adni neki, hanem többet mozogjon. Vagy light tápot vegyél neki.
Morty eddig sem volt hízékony, és szerencsére most sem lett az, hiába kap dupla annyit enni, és nem mozog többet, mindent összevetve, kutyája válogatja ezt is. De majd úgyis észreveszed. Nehogy elhízzon, mert akkor amit az ivartalanítással kiküszöböltetek, hogy ne legyen méhdaganata, kanoknál prosztata. Úgy az elhízással a szívét veszélyeztetik.
sok sikert, ha úgy döntötök!!
Elöttem szólónak, ha tényleg kövérkés a kutyus, ajánlanám a light tápot, mert hiába néz így ki jól, ha nem tesz neki jót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!