Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyibe kerül egy kutyának...

Mennyibe kerül egy kutyának az útlevél?

Figyelt kérdés
2011. jún. 6. 21:36
 1/6 anonim ***** válasza:
szerintem pár ezer forint
2011. jún. 6. 21:40
 2/6 anonim ***** válasza:
hat sajnos nem par ezer, hanem par tizezer... a chippelessel egyutt kb 10- 15 ezer forint az utlevel maga, plusz vervetel ami kotelezo bevizsgalassal egyutt 20 ezren felul stb...osszesen kb 35-40 ezer korul van. Ezt en kb 1,5 eve inteztem es videki vagyok. A pesti arakat nem tudom.
2011. jún. 6. 22:09
 3/6 anonim ***** válasza:

Hát már chippelve van a kutyád, akkor 5500 huf körül van.

Kedves előttem szóló, milyen vérvétel kötelező?

2011. jún. 7. 11:46
 4/6 anonim ***** válasza:
Pontosan 5000 ft-ot fizettem érte.Kék színű, s a régi kiskönyvét már nem is kell használnia,tedd el emlékbe.Vérvétel meg ilyenek,Hát nem tudom,te Angliában élsz?Semmi nem kell!Az útlevél érvényessége egyébként a veszettség elleni oltástól függ.Mi pl.2 hét múlva visszük oltani s így még egy évig érvényes lesz.
2011. jún. 7. 11:54
 5/6 anonim ***** válasza:

utolso valaszolonak, bocsi nem voltam egyertelmu, igazad van, mi Angliaba hoztuk a kutyat es nekunk kellett az utlevel procedurahoz egy vervetel, itt van hozza a szabalyzat: Egyesult Kiralysagba, Irorszagba, Maltara, Svedorszagba torteno utazaskor:

"A vakcinázást(veszetseg oltast) megfelelő időt követően a felhatalmazott állatorvosnak az állatból vért kell vennie és ezt a veszettség-ellenanyag titer megállapítása céljából egy, az EU által elismert laboratóriumba kell küldenie. Az állat csak akkor léphet ezekbe az országokba, ha a vizsgálat eredménye szerint az ellenanyag-titer 0,5 NE/ml vagy annál magasabb. Ezt a felhatalmazott állatorvos igazolja az útlevélben. Ha az ellenanyag-titer 0,5 NE/ml értéknél alacsonyabb, a veszettség elleni vakcinázást meg kell ismételni, majd ismételt vizsgálatot kell végezni. A megfelelő szintű ellenanyag-titer biztosabban kialakul az állat szerevezetében, ha már eleve kérjük az állatorvostól a védőoltás ismételt beadását. Amennyiben az állatnál egyszer már igazoltan 0,5 NE/ml vagy annál magasabb titert mértek, a továbbiakban nem szükséges a tesztet elvégezni, de az évenkénti veszettség elleni védőoltás (és annak igazolása) mindenképpen szükséges. Az EU által elismert laboratóriumok sok esetben túlterheltek, ezért a vérvételt és vizsgálatot minél előbb célszerű elvégeztetni. Ezekben az országokban különleges előírások vannak a hólyagférgesség, illetve a kullancsok (-fertőzések) elleni kezelések igazolt elvégzésével kapcsolatosan is. A rendelkezések célja, hogy (ezeknek a) súlyos zoonózisoknak a behurcolását megakadályozzák. A kezelést minden utazás alkalmával, a határátlépést minimum 24, maximum 48 órával megelőzően el kell végeztetni." Nekunk ezert kellett a vervetel, a tobbi orszagba nem szukseges.

2011. jún. 7. 12:03
 6/6 anonim ***** válasza:
Én 6000Ft-ot fizettem érte:-)
2011. jún. 7. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!