Lehetséges Kanadába illetve Amerikába repülő gépen kutyát az utastérben szállítani?
Tudtommal nem lehet. Bárki allergiás lehet rá az utasok közül, ott meg nem úgy megy, hogy kinyitod az ablakot.
Rengeteg állatot szállítottak már, semmi baja nem lesz azalatt a pár óra alatt. :) Csak ugye időben kell intézni a dolgokat, sajnos a pontos menetét nem tudom. :(
tudtommal ilyen hosszú útra nem lehet.
De semmi baja nem lesz a raktérben nyugi. Én hoztam vittem már USA ba kutyát (kölyköket) nekik se lett semmi bajuk, sőt a 20 órát is kibírta simán a kutya akit Ausztráliába küldtem
Rendelkeznie kell 12 hetes életkor betöltése után kapott veszettség elleni védőoltással. (Az oltás történhet a hatósági állatorvosi igazolás kiállításának napján is!)
n) Szükséges még a hatósági állatorvosi igazolás.
Vannak olyan információk, amelyek szerint, ha a Magyarországról az USA-ba (Kanadába) történő utazás valamely EU tagállamban történő átszállással történik, akkor biztonsági okokból az állatnak rendelkeznie kell mindazzal, ami az Európai Unióba történő beutazáshoz szükséges. Ez a követelmény azonban nem általános, a különböző európai repülőtereken eltérő gyakorlat szerint járnak el.
Emellett a légitársaságoknak lehetnek (vannak) különleges igényeik, előírásaik, amit konkrétan attól a társaságtól kell megérdeklődni, amelyikkel az állat repülni fo
Lehet.
Viszont függ a légitársaságtól. Egyes légitársaságok engedik (mi mindig Deltával repülünk), mások nem.
Érdemes az egyes társaságok honlapján megnézni a súly és fajta-korlátozásokat.
A légitársaságok megszabják a kutya dobozának a méretét is.
A kutyáért utastérben (is) fizetni kell. (200 dollárt pl a Deltánál.)
A kutyának kell mikrochip, érvényes veszettség elleni oltás, állatorvosi és hatósági állatorvosi papír. A hatósági állatorvosnak igazolnia kell, hogy a veszettség elleni oltás érvényes.
Több légitársaság csomagtérben nyáron nem enged kutyát szállítani.
USA - Magyarország:
Magyarország - USA
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!