Hogyan neveljem a labrador kutyusomat? Szerintetek nem aj
amit csinál? (lent)
Figyelt kérdés
Nos van egy hat és fél hetes labradorom, és amikor megsimogatom, néha elkezdi rágni a kezem, most már nem nagyon engedem neki, de lehet hogy hiba. Ez neki csak játék, de attól félek, hogy ha megerősödnek a fogai, akkor még erősebbet harap és fájni fog. Mit tanácsoltok? Még soha nem volt kutyám.
Nem tudom mi okból lett ilyen fiatalon elhozva, de általában 8 hetes kortól lehet leválasztani.
Ha harap, csináld azt mint a testvérei. Hangosan jajgass, csinálj úgy, mintha nagyon fájna. A tesói is ezt csinálták, így adták egymás tudtára, hogy fájdalmat okoznak.
2011. jún. 6. 16:55
2/15 anonim válasza:
Nagyon jól teszed ha nem engeded! Most még játék persze, de már tesztelgeti a határokat! Nekem is így volt, egyszerre volt 3 kis kutyám, kapkodták a lábamat, a kezemet, első percben letiltottam nekik, ha kellett az orrukra csaptam, később az ugrálással szint úgy! Ha most megengeded, nem vagy következetes, határozott akkor a kutyád azt veszi le, hogy te egy pajtása vagy akire ugrálhat, harapdálhat...Azt kell megtanítani, van a játék és van a komolyság. Te a gazdája vagy, nem egy játéka hogy rágcsáljon. Üdv.
2011. jún. 6. 16:57
3/15 xnorkax válasza:
Hat és fél hetesen még az anyja mellett lenne a helye, legalább másfél hétig...
Amúgy ha harap, akkor hagyd abba a játékot, ne foglalkozz vele, amíg le nem nyugszik.
2011. jún. 6. 16:57
4/15 anonim válasza:
szia nekem is labrador kutyusom van bár az enyém 9 hetes:)
az elején sokat harapdált hagytam is neki mondom még kölyök..de most már elég erősen harap és fáj is..úgyhogy ha megharap szólj rá..és húzd el a kezed..menj arrébb igy megérti hogy nem szeretnéd..azóta egyre kevesebbet harap..csak ha nagyon belemerül a játékba.D okos kutya hamar tanul..sok sikert és sok örömöt! :D
ha csak mondod nem érsz el vele semmit, mert kutyául ért nem magyarul.én is azt mondom, hogy korán lett leválasztva, mert attól hogy már nem szoptatja az anyja, mellette kell maradnia, mert tőle tanul "szocializálódni", vagyis a gazdához és a többi kutyához való viszonyulást ekkor tanulja meg.A legfontosabb a következetesség.Amit nem szabad egyszer, azt máskor sem, és szájával nem érhet az emberhez, játékból sem, az nem megengedhető.tanítani bármire még korai ennyi idős korban.etetni , itatni, békén hagyni mikor alszik, játszani vele,mikor igényli.ennyi.olyan, mint egy gyerek, törődést igényel, de jó felelősséget tesz rád.( nekem is labradorom van, most 3 éves)
2011. jún. 6. 17:10
7/15 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, bár lehet hogy tényleg hamar hoztuk el!Remélem ez nem lesz rá nagy kihatással!
2011. jún. 6. 17:15
8/15 anonim válasza:
Semmilyen hatással nem lesz rá. Kutyát onnantól el lehet hozni az anyjától, h nem szopik. Nem egy és nem kettő kutyám volt már, mind kitűnően viselkedő, okos ebek, és mind 6 hetesen lettek elválasztva.
2011. jún. 6. 18:16
9/15 xnorkax válasza:
Utolsó, rosszul gondolod. Az a két hét rengeteget jelent a szocializációja szempontjából, az anyja is neveli, hatások érik, a testvéreivel lehet. Három hónapos kisbabát sem szokás elvinni az anyjától...
2011. jún. 6. 18:50
10/15 anonim válasza:
Azért egy gyereket ne hasonlíts már egy kutyához!
Kiskutyákat nem szokás más kutyákkal összeengedni, így a szocializációs elmélet máris megbukott.
Az anyjától meg mit tanulna? Az interakciókat? Hisz az benne van a génjeiben!
Onnantól, h nem szopik, nincs szüksége az anyjára.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!