Schipperke kutyust vihetek bérházba?
Valójában azt szeretném megtudni, hogy mennyire hangos ez a fajta kutya. Sokat ugat- e vagy nyüszít esetleg? Valakinek van tapasztalata róla?
Esetleg ötletek, hogy milyen kutyust lehet bérházban tartani? Nem cuki ölebekre gondolok, hanem viszonylag kicsi, "fiúsabb" kutyákra.
Nem is hallottam még ilyen kutyáról de rákerestem, olyan mint egy fekete oroszlán, nekem tetszik! Bocsi az off ért.
Border collie nem tetszik?
Ha első perctől kezdve nem engeded feleslegesen ugatni, nem lesz gond. Van a munkahelyemen egy német kamionos. Vele él egy ilyen kiskutya.
Olyan lesz, amivé neveled.
Elsőként azt kell átgondolni, hogy a bérházban egyáltalán engedik a kutyatartást. Ha igen, akkor is, milyen a szomszédok viszonya a kutyákhoz. A kutya miatt konfliktusok nagyon meg tudják keseríteni az ember életét.
Aztán, ha menned kell a bérházból, tudod e biztosítani a kutya jövőjét, nem kell-e majd elajándékoznod csak azért, mert nem találtál másik kutyás albérletet.
A kutya olyan lesz, amilyenné nevelik, Ha jól neveled, ha rendesen lemozgatod, ha kicsi kortól fogva arra neveled, hogy csak akkor ugasson, amikor kell (nem hagyod feleslegesen ugatni), akkor nem lesz semmi baj.
Szia,
mint egy 5 hónapos schipperke gazdija írok. Ugatás:igen ugat, kettőt vakkant aztán tudja, hogy tudunk a történésről és kész. így szoktattuk, nagyon okos, mindenre meg lehet tanítani. Mostmár akkor se rendez nagy ugatást, ha a szomszéd gyerek ordít a lépcsőházban mint az albán szamár, az anyukája kiabál vele, a kutyájuk meg úgy liheg melletük, hogy 1 km-ről hallatszik.A kerben, a kerítésnél sem rendez őrjöngést, ha bejön valaki akkor természetesen meg van ugatva, de azt az agár is megugatja aki csak úgy bejön.Nyüszítés nem jellemző.
Szóval tökéletes kiskutya.Kicsi de nem öleb.Az, hogy milyen a "fiús" kutya nem tudom, de vagány kis jószág. Viszont nagyon ritka, készülj fel arra, hogy lehet, hogy sokat kell várnod rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!