15 hónapos kan, fedezhet már?
Hagyjátok már! Nem szaporító, a kutyák rendben (törzskönyvesek, szűrtek), a szuka nem fiatal az elléshez emiatt nem tudtok belekötni. Miért kell cseszegetni? Tényleg nem lehet már itt feltenni kérdést, mert jönnek a keselyűk és darabokra szedik a kérdezőt!
Jobb, ha megmarad az alom, mint a hormon injekcio, ami nagyon megkavarja a szukát.
Hát ez nagy bukta lett a negatív hozzászólóknak!:))
Ha úgy sikerült, hogy kölykök lesznek, akkor gratulálok hozzájuk! Minden rendben lesz! Ha meg nem lesznek kölykök, akkor majd a legközelebbi tüzeléskor biztos sikerül!
Nem a kötekedésről van szó...arról, hogy akkor fogalmaztad vna meg normálisan a kérdést...
"15 hónapos kan, fedezhet már?
Befedezte a szukám,és nem tudom készüljek-e az alomra.Egy pár,azzal nincs gond,de még a következő tüzelésnél szerettem volna."
A kutya 6-9 hónapos korban már ivarérett, de minél kisebb a kutya általában annál fiatalabbon érik. Én nagyon kevés tenyésztőt tartok tenyésztőnek, szintem csak az az, aki a fajta kiválóbbá válását szolgálja a munkájával! Egyáltalán nem szükséges, hogy egy csomó díjjal rendelkezzenek, de a legfontosabb, hogy minden örökletes betegségtől mentes legyen. Javítani kell a fajtát, ami azt jelenti, hogy a kölykök jobbak, de legalábbis nem rosszabbak a szülőknél.
"Amennyiben a tenyészkiválasztás nem szakszerű, akkor a fajtából eltűnnek a sokat érő tulajdonságok, a hibák és a rendellenességek pedig állandósulnak. A hibás szelekció egyhamar tönkreteheti bármelyik fajtát, és előbb-utóbb számolni kell az állomány gyors minőségi romlásával."
Ezért vagy számomra szaporító, mert aki komoly szinten űzi ezt a hobbit/munkát az tudja, hogy igen lehetséges kölykökre számítani!
Szóval én nem kötekedek én így gondolom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!