Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kíváncsi vagyok ti hogyan...

Kíváncsi vagyok ti hogyan cselekedtetek volna?

Figyelt kérdés
A kislányom ment az anyával az utcán és egy kutya meg akarta harapni mindenkit meg akart nem csukta be a gazdája sose.Két házzal mellettünk történt és a kutyám egy,1 éves rottweiler észre vette hogy a feleségem meg ijedve kiabál védi a kislányunkat és próbálja elzavarni a kutyát.A rotim majd nem helyből át ugrotta a kerítést és meg volt őrülve mert ment volna oda meg védeni őket.Én is ahogy meg hallottam szaladtam kiengedtem őt is és meg ölte a kutyát egy pillanat alatt.Volt ennek már előzménye is mert jöttek haza a feleségem és a kislányom biciklivel és a feleségem lábába beleharapott a kutya.A feleségem meg ilyedt mert nem tudta hogy meg bírja e védeni a kislányunkat és ha nem így cselekszem valószínűleg nagyon megharapja a kislányomat mert őt támadta.És egy másik kérdésben amit kiírtam leszólt egy illető hogy ez engem minősít hogy hagytam hogy széttépje a kutyám a másik kutyát.Szülők válaszát várom inkább ők hogyan cselekedtek volna.Pillanatok alatt kellett döntenem hogyan védem meg őket.És arra a gondoltam a kutya a leghatásosabb mert én mire oda szaladok megharapja a kislányomat a rotim pedig csak gyorsabb.Nagyon szófogadó kutya és imádja a kislányomat is.Nagyon nyugodt csak abban a helyzetben volt vérmes,de akkor is minket védet.
2011. jún. 5. 12:14
1 2 3 4
 11/31 tetro ***** válasza:
évekkel ezelőtt a volt barátnőmnek volt egy rottija. családi kutya, jámbor, még a kisebb állatokat sem bántotta, és soha semmit nem tépett szét. aztán egyszer az barátnőm unokahúga (8éves) az egyik kis macskáját kivitte megmutatni a kutyának. a kutya úgy tépte ki a kezéből a macskát, hogy a gyerek karját és összeharapta. a gyerek elég jól megúszta, a macska nem. a rotti nem játék...
2011. jún. 5. 12:46
 12/31 anonim ***** válasza:
Eza az egész kérdés egy nagy hülyeség. És hazugság.
2011. jún. 5. 12:58
 13/31 anonim ***** válasza:
36%

Szülő vagyok. Soha nem engedném,hogy a kisfiam előtt tépjen szét a kutyám egy másikat. Ha már egyszer megharapott,akkor nem viszem arra a gyereket. Gondolj bele,hogy a kislányodnak milyen trauma lehetett ez az egész. EGyébként pedig azzal a kutyával tényleg baj van,amelyik megöl egy másikat,ugyanis a kutyáknál az egészséges ösztön az,hogy ha a másik megadja magát,akkor vége a harcnak.

Szintén felelőtlen dolognak tartom,hogy a gyerek mellé kiengedem verekedni a kutyát. Csak egy félrecsúszott harapás,és a gyerek kezébe kaphatnak, vagy fellökik.

Igenis, felelőtlennek tartalak,már eleve azért,mert arra vittétek a kislányt, amerre tudjátok,hogy ott a kutya,vagy ha muszály,akkor paprika spray, stb, nem harcjelenet egy gyerek előtt.

A kislányod végignézte???

2011. jún. 5. 13:08
 14/31 anonim válasza:
Szerintem örülhetsz ,hogy ilyen jó kutyád van,pont úgy cselekedett ahogy egy őrzővédő kutyának kell ,megvédi a családot a támadástól.A másik kutyának semmi keresnivalója nincs az utcán felügyelet nélkül ,főképpen ,ha ilyen harapós emberre támadó egyed!Azért álljon meg a menet ,hogy közterületen vadállatokkal kelljen küzdeni!Ha a kislányt elkapja még egy kisebb termettű kutya is súlyos sérülést tud okozni,mondjuk az arcon harapja örök életére nyoma marad .Gondolom a gazdája egy igazi mindenbe beleszaró idióta kretén,hogy hagyta ezt,hát most így járt.
2011. jún. 5. 13:18
 15/31 anonim válasza:

Ha normális hatóságok lennének az ilyen kóbor kutyát azonnal begyűjtenék ,gazdáját úgy megbüntetnék hogy megérezze,de itt addig várnak amíg egy gyereket megnyomorít egy ilyen eb ,aztán sajnálkoznak nagyokat .Pontosan tudom ,nekem is rotim volt,mennyi ilyen kiengedett kutya támadt ránk, és mindig a gazdájának állt feljebb mikor jól megtépte a másikat! Ha kiskutya lett volna sokszor csak az üres pórázt tudtam volna hazavinni mert szétszedik,vagy engem harapnak össze.

Teljesen jogos védelmi helyzet volt az említett eset,főleg egy ilyen nagytestű támadó kutya nagyon veszélyes ,mire előkapja a sprayt már megharapta a gyereket.

2011. jún. 5. 13:35
 16/31 A kérdező kommentje:
Pontosan ahogy az utolsó kommentező írta.Az nem az én felelőtlenségem hogy egy hamis kutya járkál az utcán?.Az enyém miért nincs kint?ja és nem megyek arra gyerekkel?.Utca hosszan rohangált a kutya.vagy nem menjünk ki soha többet az utcára?Te ezt hogy gondoltad?vagy te sem gondoltad végig.Azt mondod hogy meg sérülhetett volna a kislányom?Akkor az én rotim nem megy oda mennyire sérült volna meg,széttépi az a dög.Én akkor is azt mondom hogy jól cselekedtem meg védtem a kislányom és nagyon sok ember az utcában örült neki mert nem lehet az utcában nyugodtan közlekedni.
2011. jún. 5. 13:36
 17/31 A kérdező kommentje:
Utolsó kommenhez.Teljesen igazad van.Egy akkora testű kutyában akkora erő van és olyan gyors hogy te nem veszel elő egy sprayt.Ha csak nem szorongatod minden pillanatban a kezedben de akkor sincs esélyed.De ha már úgy kell járkálni akkor az meg nem normális.Látszim aki azt a kommentet írta nincs tisztába egy ekkora kutya erejével.
2011. jún. 5. 13:40
 18/31 kutyák és macskák ***** válasza:

Imádom az állatokat, de három gyermekes anyaként azt mondom, hogy a gyermek testi épsége mindenek felett!!!

Bármilyen kutya fajta szeretheti a gyerekeket, csak nevelés kérdése az egész.

Én a te helyedben még a gazdáját is lecsaptam volna, mert az ő hibája, hogy elpusztult az a szerencsétlen kutya, mert ő nem nevelte meg a kutyáját!

Aki meg előbb sajnál egy kutyát mint egy gyereket, annak sose legyen egyik sem!!!

2011. jún. 5. 13:44
 19/31 A kérdező kommentje:
Egy szónak is száz a vége 100%-osan tökéletes komment az utolsó.Mindenben egyetértek veled.Szóval a többség velem ért egyet és így cselekedet volna mint én.Az-az egy két ellenem szóló komment meg nem érdekel.És biztosan olyan írta akinek nincs gyereke mert ha lenne és szereti a gyerekét ő is úgy cselekedne hogy a gyermekét védje minden áron és nem egy meg vadult kóbor kutyát.Köszönöm a kommenteket.
2011. jún. 5. 14:14
 20/31 tetro ***** válasza:
szóval te már rég tudtad a kérdés előtt, hogy neked van igazad. akkor minek kérdezel bármit? :D egyébként ahogy írod nem kóbor kutya volt. már máskor is kijött ugatva, akkor miért nem intézkedtél. ráadásul akkor nem bántotta a gyereket, honnan tudod hogy most bántotta volna? nem tudom milyen messze lehetett tőletek az eset, de a kutyád egy csoda lehet, hogy odaért mielőtt a gyereket közvetlen közelről támadó "kóbor" kutya megharaphatta volna őt. nagyon sok rés van ebben a történetben. ráadásul az aztán baromira nem tudhattad előre, hogy mi lesz ha kiengeded a te kutyádat. egyáltalán tényleg támadott volna-e a másik kutya, ha te nem avatkozol ilyen drasztikusan közbe. de mint már írtam, ezt ilyen távból senki sem tudja felmérni, te meg már a kérdés előtt is tudtad, hogy helyesen cselekedtél. akkor meg? ami tény, hogy a gyereked előtt széttépettél egy másik kutyát a rotiddal. a rotid veszélyes, hiszen nem állt le, amikor a másik kutya feladta a harcot. egy veszélyes kutyát engedtél ki az utcára szájkosár és póráz nélkül.
2011. jún. 5. 18:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!