Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Baj van a gondolkozásommal?...

Baj van a gondolkozásommal? Meg fogom tudni valósítani?

Figyelt kérdés

Fiatal kutyás vagyok, ez hobbim mitöbb életformám már jó ideje.

Nemsokára egyetemre megyek, szóval vészesen közel vagyok ahhoz, hogy önálló legyek. Viszont semmiképpen nem vagyok sem hajlandó, sem képes a kutyáimtól elválni. Legfeljebb egy "nyaralásnyi" időre.

Csak azt nem tudom, hogy fogom ezt megoldani? Mindenki azt mondja, hogy milyen nehéz manapság ölállósodni meg tudjátok a szokásos, rossz fizetések, "élhetetlen országunk" stb. Erre még jön az is amikor a kutyások ecsetelik, hogy milyen nehéz kutyával költözni, meg ugye albérlet nem nagyon jöhet szóba, azt is meg kell nézni milyen helyre megyünk. Szóval egy csomó lehetőség kiesik ami jó lenne kutya nélkül. A külföldre költözés is tervben van majd valamikor, de azt meg főleg nem tudom elképzelni hogy lehet megoldani több állattal, kezdőként (felnőtt téletben kezdőként). De egyszerűen nem vagyok hajlandó különválni tőlük sehogy és semmiképp. Nagyon lehetetlen dolgot vállaltam?

2011. jún. 4. 23:01
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
hidd el, főleg ma, amikor mindenki házát jóformán árverezik, vannak bőven házak, amiket kiad a tulaj, és nem érdekli, hogy kutyád van, csak az albérleti díjból tudja fizetni a hitelét... ez most szerencsére nekünk kedvez. Én is nézegetem néha a kiadó házak hirdetéseit, és elég sok van, ahol már a hirdetésbe is beleírják, hogy kutyával is lehet menni. A kompromisszum nyilván az, hogy ezek a házak nem a belvárosban vannak, így meg kell oldani az iskolába/munkábajárást valahogy, de az sem lehetetlen (bicikli, olcsó autó, robogó...) hidd el, meg lehet csinálni. csak néha változtatni kell picit az elképzeléseken.
2011. jún. 4. 23:56
 12/14 anonim ***** válasza:
Én 20 éves vagyok két kutyával. A szüleim eladósottak és szóba került a költözés lehetősége is. Én elég nagy pánikban vagyok, kerestem albérletet (arra lenne pénzem), viszont kutyabarát albérlet nem létezik sajnos. Egyenlőre nem tudom, mihez kezdjek. Az is eszembe jutott, hogy kertes házat/házrészt bérelnék, ott senkit nem zavar a kutya dolog, viszont jóval nagyobb a bérletidíj. Szerintem viszont csak ez az egy lehetősége van annak, aki kutyával van és nem akar megválni tőlük. A lakáshitel is eszembe jutott, mivel, ha bérleti díjat tudok fizetni, akkor ugyanúgy tudnám a lakáshitel törlesztő részleteit is és akkor nem csak bérlem a házat, hanem megvásárolom, a sajátom lesz, ezzel nekem csak annyi a gondom, hogy mivel feketén dolgozom nem kaphatok hitelt, az én kezem meg van kötve. Viszont neked lehet, hogy egy jó lehetőség a lakáshitel/kertesház vásárlás, ha van havi fix jövedelmed és adózol.
2011. jún. 5. 00:24
 13/14 anonim ***** válasza:

Szia, en tavaly voltam hasonlo helyzetben, es jelentem kulfoldi kutyas egyetemista vagyok.

Kulfoldon sokkal elfogadotabb a kutyazas, egy kis lakast berlek egyedul, az egyetemhez kozel, orak kozott haza tudok szaladni kutyazni es meg ideiglenesezem is kutyanak-macskanak.

Egyedul tartom fenn magam, csaladtol semmit nem kapok, hetvegenkent dolgozom + allami tamogatas, osztondij.

Tehat nincs lehetetlen. Sok sikert.

2011. jún. 5. 09:20
 14/14 anonim ***** válasza:

Nincs baj a gondolkodásoddal, ez így normális. Akiért az ember egyszer felelősséget vállalt, azt nem hagyja el.

De a kérdésedre nem tudom a választ. Én 26 éves vagyok, egyelőre még a szüleimmel élek, de szeretnék 1-2-3 éven belül saját lakást.

130 ezer a fizetésem, a család kb. 4 millióval tud támogatni, ha lakást akarok majd venni. Az egyetlen ingóságom a yorkshire terrierem:)

Én nem vágyok külföldre, itthon szeretnék önálló életet kezdeni. De ettől függetlenül annyi minden befolyásolhatja a dolgokat, amiket nem lehet tudni előre.

Mi van ha megszűnik a munkahelyem?

Mi van ha férjhez megyek?

Mi van, ha a 3 éve kirobbant gazdasági válság felerősödik?

Mi van ha a nagymamám meghal, és akkor ott lesz a lakása, amit az öcsémmel örökölünk. De lehet, hogy még él 20 évig. (remélem így lesz:)

Az utolsó kicsit morbid, bocsánat, de ez is benne van. Nem lehet mindenre felkészülni.

Külföldön természetesen sokkal élhetőbb körülményeket lehet teremteni, de az sem jön össze mindenkinek.

Szerintem nem baj, ha az ember a szüleivel él, én legalább is így sokat tudtam félre tenni, mióta dolgozom.

De nem szabad előre félni a jövőtől, felesleges. Úgysem tudod, hogy mi lesz:)

2011. jún. 5. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!