Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek szép ez a Palota...

Szerintetek szép ez a Palota pincsi kutya?

Figyelt kérdés

[link]

Ez nem az én kutyám ( googlézott ) kép .(:

De nekem ilyesmi pekingi palotakutyám van .

Szerintetek szép ez a fajta ?

2011. jún. 4. 17:07
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Szép kutya.Különben a palotakutyák szőrét kiállításra,száliránnyal ellentétesen szárítják,és fésülik.Attól van a sörény...el tudom képzelni,hogy belőle is lehet olyat csinálni...
2011. jún. 4. 21:29
 22/25 anonim ***** válasza:
88%

Utolsó tévedsz.

Nem kell csinálni semmit sem a bundájukkal, eredendően ilyen dús és sörényes. Én alig bírom lelapogatni a (fajtatiszta) (valódi) Pekingi Palotakutyám szőrét a nyaka körül és a hátán/oldalán...

Kérdező. Attól még, hogy a kutyád nem fajtatiszta, még értékes, ugyanolyan szerethető kutya, mint a többi. Viszont fogadd el (vagy ne...), hogy az általad linkelt képeken az úgynevezett palotapincsik láthatóak, amik nem Pekingi Palotakutyák, hanem a szaporítók által Tibeti terrierből, Pekingi Palotakutyából és Japán Chinből összekevert mix, amit pincsinek hívunk. És ugyan néha a (tudatlan) emberek a fajtatiszta Tibetit, Pekingit és Chin-t is pincsinek hívja, attól még a pincsi nem egy gyűjtőfogalom, ami ráillik erre a három fajtára. Ez van, törődj bele.

És ne ragaszkodj az (ostoba) elméletedhez, miszerint Magyaroszágon nincs Pekingi Palotakutya, ugyanis nagyonis van, például egy itt fekszik az ölemben, és ő nem pincsi kérlek szépen, hanem Pekingi Palotakutya, akit egyébként Mo.-on vettem valódi tenyésztőtől, törzskönyvel együtt.

Egyébként senki nem azt mondta, hogy egy hétköznapi pincsi feleannyit sem ér, mint egy fajtatiszta Pekingi Palotakutya, ezt szerintem csak te gondolod így, ezért ragaszkodsz hozzá, hogy márpedig a te kutyád legalább olyan fajtatiszta, mint bárki másé, meg amúgy is, Magyarországon nincs is Pekingi. Aztán azt mondod, hogy te Pekingi tenyésztő vagy... ott voltam az előző kérdésednél is...

2011. jún. 5. 00:10
 23/25 anonim ***** válasza:
Száliránnyal ellentétes hozzászóló vagyok.Nem értek a fajtához,de akkor,akinek nem tökéletes a kutya szőre valószínű kicsit csal kiállításon.Mert ezt egy épp akkor fajtagyőztes palotakutya gazdi mondta nekem egyszer,egy kb 10 évvel ezelőtti kiállításon.Gondolom ez csak egy praktika,amitől még jobb egy kutya kiállításon.Minden fajtánál van ilyen.
2011. jún. 5. 00:29
 24/25 anonim ***** válasza:
Utolsó előtti hozzászóló tökéletesen leírta a dolgokat. Én is jelen voltam az előző kérdésénél is. Akkor sem értette meg a dolgokat...
2011. jún. 5. 09:12
 25/25 anonim ***** válasza:
Szerintem nem szép kívül, de ez az én véleményem. Egyébként ismerek ilyen fajta kutyát, belülről helyes, kedves, nem sokszor voltam ott, de amikor először találkoztunk, mászott az ölembe nyalogatott stb. Kedves kutyák, de én a nagyobb kutyákat szeretem, akinek nincs ilyen benyomott orra.
2011. jún. 5. 15:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!