Hogy bírják az állatok a költözést?
Szerintem a cicákkal lehet probléma a megszokással de nem vagyok gyakorlott a kuszi bizti jól bírja!
De LEGALÁBB 1* álljatok meg és futtasátok meg ja és ne adjatok aznap enni neki mert behányhat meg ilyenek!
A többihez nem nagyon értek de a halakhoz 4 órás útra én egy szer tettem be valami levegőztető tablettát!
Mivel a kutya a gazdájához húz nem a lakhelyhez, így ő hamar meg fogja szokni. Mindegy hol vagytok, csak te ott légy neki, legalább annyit mint eddig. Kezdetben kicsit többet, ha megoldható. Út előtt (gondolom reggel indultok) ne adj neki enni, csak inni. Álljatok meg legalább 1x, hogy igyon és kicsit mozgassátok is meg.
Macskákkal már kicsit más a helyzet, mert ők a lakáshoz ragaszkodnak, nem hozzád. Szóval az új helyen majd a kinti macskákat is egy olyan 1-1,5 hétig tartsd olyan helyen, ahonnan nem tudnak kimenni, elkóborolni. Út előtt ne nagyon egyenek, és ha megoldható egy kis mozgás nekik is jól jöhet.
Papagájok kalitkáját takard le, mert megijedhetnek a sok idegen körülöttük lévő dologtól. De levegőt azért kapjanak! Könnyen meglehet, hogy sokkolni fogja őket a dolog, és aznap csendesek lesznek, gubbasztani fognak. A vizesüket ürítsd ki, mert útközben csak kilötyög. Ha melegük van, spricceld meg őket és környezetüket egy kis vízzel. Esetleg az út közbeni megálláskor egy üveg víz segítségével fürdővel is hűtheted őket, ill. még álltok adj nekik vizet is. Legyen lehetőségük inni.
Halakhoz nem értek, de a levegőztetést valahogyan mindenképpen old meg, és víz csak annyi legyen, hogy ne lötyögjön ki, de ne legyen nekik kevés. Ha ez megoldhatatlan tegyél alájuk úgy valami, hogy nem baj, ha kimegy a víz.
Köszi a válaszokat!
A halakkal költözni necces lesz,amikor 8 éve ideköltöztünk akkor is voltak halaink,de hiába kaptak oxigéntablettát,meg minden izét,egyik sem élte túl :(
A papagájok úgy kb. 3 hónapja "költöztek hozzám" a szomszéd faluból,azt egész jól bírták.Bár az csak 10 perces út volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!