Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan szoktassam össze a...

Hogyan szoktassam össze a stafford kiskutyáimat? SÜRGŐS-FONTOS!

Figyelt kérdés

Van két 3 hónapos staffordom. 2 hete volt kupírozva a fülük, ígyhát elcsuktuk őket egymástól, nehogy a nagy játszásban szétszedjék a varratokat egymásnak. Ámde már egy ideje ha összevannak engedve brutálisan verekednek, a farkukat sem csóválják, rendesen bunyóznak. Valaki legyenszives irja le mit tegyek hogy újra összeszokjanak! :(

+infó róluk ha fontos lenne: testvérek, az egyik kan, a másik nőstény, minden nap kilett cserélve melyik-melyik helyen lesz. (egyik teraszon, másik az udvaron), játékokbol ugyanolyat és ugyanannyit kaptak, evés idő pedig egyszerre van mindig! HELP!!! :(

2011. jún. 3. 21:24
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
45%
Olyan jó, hogy olyanok okoskodnak akiknek nem is volt stafforduk vagy ha volt akkor is elba.szták és ráfogják a fajtájára. Semmi bajod nem lesz velük nagykorukban sem ha megtudod nevelni őket!
2011. jún. 4. 12:44
 12/42 anonim ***** válasza:
36%

a bemásolt idézetből nem igazán értem, hogy miért volt veszélyben a gyerek, hisz ezek a kutyák "csak" kutyáznak...

de ezt osztom én mindig mindenkinek: ha ilyen kutyát vesz, készüljön fel arra, hogy esetleg kutyázni fog. nem törvényszerű, hogy fog, az is lehet, hogy falkában tudja majd biztonságosan tartani... de jobb rákészülni a szeparálásra, mert a többi fajtához képest sokkal nagyobb esély van rá, hogy kelleni fog.

amúgy meg az "olyan a kutya amilyenre nevelik" rigmustól én is tépem a hajamat...

egyébként, ha biztonságosan szeparálni tud a kérdező (kennel pl), akkor nem kell megválni egyik kutyától sem, csak ne hagyja őket egyedül. nálunk is van az udvarban 3 olyan kutya, akik nem viselik egymást, de hála a jó kerítéseknek nincs ebből baj. annyi, hogy külön kell velük sétálni járni...

2011. jún. 4. 12:48
 13/42 anonim ***** válasza:
36%

ráfogják a fajtájára, mert bizony az tehet róla. a piteket állat elleni harcra szelektálták, nagyon szigorúan. alkalmaztak nagyon meredek beltenyésztéseket a cél elérése érdekében, így sikerült annál a fajtánál szinte teljesen lenullázni bizonyos ősi ösztönöket. úgy, mint a vert helyzetben lévő megadás, illetve fordított esetben ennek elfogadása...

a stafford még nincs annyira messze az eredeti pittől, hogy ezek az ösztönök eltűntek - pontosabban újra előjöttek volna minden kutyánál, minden esetben. bele lehet nyúlni pit alomban is "hideg" kutyába (amelyik egyáltalán nem kutyázik), és staff alomban is kutyázósba.

el lehet hordani mindenféle hiperszuper képzésre, de attól még felügyelet nélkül hagyva ugyanúgy megtörténhet a baj. én nem kockáztatnék egy ilyen kutyával (nem is kockáztatok, külön vannak tartva).

2011. jún. 4. 12:53
 14/42 anonim ***** válasza:

hát az ku.rva nagy megoldás, hogy mindig külön vannak és akkor meg van oldva! Olyan okosnak hiszitek magatokat pedig nem is tudjátokmegnevelni a saját kutyátokat!

A stafford pedig nem harcikutya hülyék! Attól, hogy nem tudjátok elérni a kutyátok tiszteletét és összeverekednek, mert dominánsak, még nem kell itt osztani az észt, hogy nem lehet egyedül hagyni! Nekem panelban vannak együtt a stafford kan és a havanese kan és nyugodtan hagyom őket egyedül, mert nincsenek elba.szva!

2011. jún. 4. 13:20
 15/42 anonim ***** válasza:

Az aki a rájuk kiabálást ajánlotta kíváncsi lennék látott-e már staffordot vagy pitet verekedés közben.Ordibálhatna rájuk torka szakadtából is akkor sem hagyják abba.

Azt én sem értem miért ne lehetne gyerekkel mellett tartani.Kutyákra szelektálták, az emberre soha nem támadhatott.

Nekem is volt olyan kutyám akit csak egyedül lehetett tartani,de meg tudtuk oldani az elkülönítését.Most 11 éves kanom az utóbbi években kezdett el minden idegen kutyára támadni.Ahogy öregszik úgy "hülyül",de soha nem volt belőle gond mert ismerem,hogy mire hogy fog reagálni,de ellenem soha nem fordulna.A másik,hogy igy is be mertem vállalni egy kiskutyát az első időben csak felügyelettel voltak együtt soha nem mutatott agressziót a kicsi felé ,ma már egyedül lehet őket hagyni.Együtt alszanak,játszanak,esznek....Csodálkozom rajta,hogy hogy van ekkora birka türelme a kicsihez,mert a kicsi néha átesik a ló túloldalára és úgy cibálja,hogy az nekem is fáj.

2011. jún. 4. 13:40
 16/42 anonim ***** válasza:
100%

12:48-as!

Nem tudom, hogy jött a képbe a gyerek, igazad van. Na meg abban is, hogy egy kutyát lehet nevelni, alakítani, de az alapvető ösztönös tulajdonságait nem lehet belőle kinevelni. Neveljünk le egy kuvaszt a házőrzésről, egy vizslát a vadászat ösztönéről, egy pulit a terelésről. Aki ezt meg tudja csinálni, az írja meg, szívesen tanulnék tőle.

A stafford azért harci kutya, mert alapjáraton nem jön ki jól a fajtársaival. Persze vannak kivételek.

Igen, a külön zárás is megoldás lehet. Én magamból indultam ki, nekem nem jönne be az ilyen tartás, nagyon macerás, sok odafigyelést igényel. Általában, aki hobbi célból vesz 2 kutyát, azért teszi, hogy jó barátság legyen közöttük, ha a gazdi nincs otthon, legyen társaságuk, elfoglalják magukat, jókat játsszanak. Különzárva csak idegesítik egymást, alig várva, hogy mikor adódik jó alkalom a verekedésre.

Ez a játék valahogy nem egészséges dolog, nem megszokott más fajtáknál, ahol jó idegrendszerű kutya, ha a másik visít, mert fájdalmat okozott neki játék közben, akkor elengedi nem cincálja tovább. A játék nem harc, mint jelen esetben!

Kifejezetten hátrány a társas tartásnál a magas fájdalomküszöb, mert sokszor halálukig küzdenek. Ember legyen a talpán, aki egyedül szét tudja őket választani egy komoly verekedés közben.

2011. jún. 4. 13:43
 17/42 anonim ***** válasza:

13:20-as

Honnan veszed azt,hogy a stafford nem harci kutya?

2011. jún. 4. 13:51
 18/42 anonim ***** válasza:

13:20-as!

Azért maradjunk már az intelligens társalgási stílusnál!

A te esetedben adott két különböző fajta, különböző mérettel. Nem összekeverendő a kérdező által vázolt körülményekkel, ahol 2 azonos korú, azonos fajtájú, azonos temperamentumú HARCI kutyáról van szó!

2011. jún. 4. 14:00
 19/42 anonim ***** válasza:
100%

13.20

attól, hogy kifogtál egy halvérű, nyugis kutyát amelyik együtt tartható egy nála sokkal kisebb (tehát az ő pozícióját nem veszélyeztető) kutyával még nem kell azt az igét osztani boldog-boldogtalannak, hogy a bull-tipusú terrierje (direkt nem írtam, hogy harci kutya) azért kutyázik, mert ő elbszta, és ha helyesen neveli, akkor falkában tartható bármelyikük bármilyen kutyával... van olyan is, mikor a gazda miatt durvulnak el, de vegyük tudomásul, hogy miből lettek ezek a kutyák!

olyan ez, mint agarat lenevelni az űzésről... létezik olyan módszer, és szigorú nevelés, amivel elérheted, hogy a jelenlétedben a kutya ne mozduljon ki vadra, de ha nincs jelen a gazdája, akkor az is hajtani fog!

2011. jún. 4. 14:18
 20/42 A kérdező kommentje:

Na most tessék idefigyelni...

Nekem az első kutyám 1 pitbull volt, nőstény, nemvolt ivartalanitva. 9 éves koromban kaptam ergo GYEREK VOLTAM! Együtt nőttünk fel, velem aludt egy ágyban, ha jött látogatóba idegen kisgyerek, lehetett az totyogós is, nem bántotta, nemis ugrált. Olyannyira domináns természetem van, hogy 9 évesen megtudtam nevelni egy PITBULLT! Problémás volt ugyan, nehéz is... Am tartottuk a kapcsolatot azzal akitől vettük, és a 3 testvére egy gazdinál lakott, egy udvarban, és jól megvoltak egész életükben. És nemhiszem, hogy senki nem tart egyszerre több kutyát, ami ugyanolyan fajta. Szóval nekem itt kutya-nevelési tanácsokat ne osztogasson senki, és a fajtárol sem kell itt nekem okoskodni, mert úgy gondolom, hogy aki gyermekkorától ilyen kutyákat nevel, az tud egy-smást! Ilyen nemvolt még, hogy 2 kutyám lett volna egyszerre, de olyannyira haszontalan válaszok érkeztek, hogy úgy gondolom ISMÉTELTEN MAGAMRA KELL HALLGATNOM és ugy fogom ezt megoldani, ahogyan a legjobbnak találom! És az éjszaka során rá is jöttem hogyan oldom meg ezt a verekedős-kérdést. Köszönöm, több választ nemkérek, mert ad.1 nem a kérdésemre feleltetek, hanem elkezdtetek marhaságokat kopírozni meg okoskodni. A második dolog meg az, hogy olyan emberek ugatnak itt, akik csak képen láttak staffordot, pitbullt.

2011. jún. 4. 14:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!