Ha egy kutya támadó szándékkal rohan feléd, hogyan lehet elijeszteni?
a kutyámra rendszeresen rátámad egy ónémetjuhász,ha arra járunk..Szép nagytermetű kutya..anno rendőrkutya volt.
Én úgy ijeszettem el hogy a kutyámat leültettem a hátam mögé. A kezemet felemeltem és magabiztosan megindultam felé és a lábammal közbe a földet csapkodtam és mély,erős hangon mondtam neki vmit..És ez már bevált..:)
ivartalanitsd és neveld meg a kutyádat-ha az nem az erejét fitogtatja domináns jellegű testbeszédével, nyugodt, engedelmes és nincs szaga akkor nem fogja megtámadni senki!
a saját kutya mindig láb mellett legyen, te pedig szupernyugodtan fordulj a feléd rohanó felé de ne nézz a szemébe csak felé, lassan mozogj és soha ne fordíts hátat neki és ne hátráljál-ha picit felé lépsz és ő hátrál, akkor el tudod ijeszteni bármivel(dobbantás, taps, kiabálás stb.) ha nem hátrál csak a nyugalom marad megoldásként illetve megvárod míg ő megszagolgat, vagy kioldalazol a helyzetből nagyívben!
a kutyámat leültetem, és azonnal elindulok a támadó kutya felé nagyon hangosan rákibálva amíg el nem kezd visszafelé futni. Eddig mindig bevált. Kis és nagytestű kutyánál is.
Egyszer volt olyan hogy egy nagytestű kutyától viszont én is megijedtem (nem volt nálam a kutyám) ösztönesen karba tettem a kezem, és hátat fordítottam neki. Valahogy megúsztam, elment. Annál a kutyánál úgy éreztem simán leterít ha nekem ront.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!