Miért ugatja a fűnyírót?
Figyelt kérdés
Van egy pulim, aki fűnyírás közben folyamatosan ugatja a kereket. Nagyon idegesítő egy idő után. Mit tudok csinálni?2011. jún. 3. 16:01
1/7 anonim válasza:
előtte csukd be vhova vagy neveld meg..
2/7 anonim válasza:
Az énén ktyám, németjuhász, és ugyanezt csinálni minden kereket ugat, mge harap. kivéve a biciklit, mert azzal futtatni szoktam.
3/7 anonim válasza:
azér ugatja meg egyszerűen nem tetszik neki.
4/7 anonim válasza:
Nahát eddig azt hittem csak az én kutyám ilyen hülye. :-)))
Az enyém a porszívót is ugatta egy ideig, most meg már közelébe sem jön. A fűnyíró ugatásba is elfárad, ezért csak akkor ugat manapság, ha bekapcsolom és megyek vele 3 métert.
A puli persze eleven, lehet ő nem fogja rövidíteni az ugatást, de hát ez van.
Arra vigyázz csak, hogy ne kerüljön a gép alá, inkább csukd be addig, aha nagyon rossz!
5/7 anonim válasza:
Hát, szegény kutyának korrigálni kellene a viselkedését, mert nem azért ugat, mert az jó móka. El tudod képzelni, milyen lelkiállapotba kerül a fűnyíró miatt, ha ezt csinálja állandóan? Maga a fűnyíró a probléma, vagy az,ha működik? Tulajdonképpen meg kell neki mutatni, hogy a fűnyíró nem bánt, nem csinál semmit, el kell érni azt az állapotot, amikor ugyanolyan lényegtelen tárgynak tekinti, mint bármi mást. Ez pedig csak sok munka, és fokozatos szoktatás eredménye lehet.
6/7 anonim válasza:
mert nincs rendesen szocializálva, nincs lemozgatva, nem törődnek vele és így vezeti le az energiáit..egyrészt jelzi, hogy egy bizonytalan veszélyforrás van a közeledben másrészt meg össze-vissza terel, csahol ahogy minden frusztrált, nem foglalkoztatott puli ők ebben jók erre tenyésztették őket MUNKÁRA!
7/7 anonim válasza:
Szerintem meg erős a zsákmányszerző ösztöne. A fűnyiró kereke forog, zsákmány, azt ugatja. az enyémek amikor meglátják, hogy veszem elő, már készenlétben állnak, hogy levadásszák. Ilyenkor el kell zárni őket, nehogy baleset történjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!