Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tanítsam meg neki a...

Hogyan tanítsam meg neki a tolatást?

Figyelt kérdés

A kutyámmal, egy éve klikkerezek, és megvan a Vámosi Nagy-Nóra: Klikk! című könyve. Már szinte az egészet tudja a kutyám, de a tolatást egyszerűen nem érti. :( Akárhogycsinálom, nem megy neki :(

Kérem aki tud segítsen

Előre is köszönöm!

2011. jún. 3. 14:21
 1/7 anonim ***** válasza:

off:

először gratula!

2.szor tényleg érdemes beruházni a könyvre meg a klikkerre? van egy 2 éves tacskóm, ül meg marad, de mást még nem tanítottunk meg neki. már nem olyan odafigyelős mint kisrobában. tehát felnőtt kutyákkal is érdemes próbálkozni?

a kopót suliba visszük, ott segítenek ugye, de trükköket azért nem fogunk tanulni:-)köszi, ha válaszolsz!

(bocs h nem a kérdésedet válaszoltam meg!:S)

2011. jún. 3. 14:32
 2/7 anonim ***** válasza:

http://www.youtube.com/watch?v=1XrtwAc8vAM

Valahogy így. Mondjuk az én kutyám eleinte nem értette meg hogy mit akarok ezért ha felé mozdultam egy picit ő hátra lépet. És akkor klikk. És így végül elértük a célunkat :D Remélem tudtam segíteni.

2011. jún. 3. 16:37
 3/7 anonim ***** válasza:

Harcikeszeg, én 2,5 éves kutyával kezdtem klikkerezni, és néhány hónap alatt rengeteg trükköt tanult. Tehát érdemes. Igaz én suliban kezdtem, ahol segítenek (főleg középfokon) a trükkök tanításában is.

Kérdező: nem tudom, hogy milyen technikával próbálkozol, de modellezéssel nagyon egyszerű. Csak hamar ki kell venni a segítő tárgyakat, és akkor azok nélkül is menni fog.

Ha pedig formálással csinálod, akkor arra figyelj, hogy eleinte ne várd tőle azt, hogy bármelyik irányba menjen, hanem azzal próbálkozz, hogy amikor a hátsó lábait emeli, akkor klikkelj, így elsőre az lesz meg neki, hogy azokkal kell valamit csinálni. Aztán ha az már világos, akkor emeld az elvárást arra, hogy konkrétan hátrafelé közlekedni kell :)

2011. jún. 3. 17:05
 4/7 anonim ***** válasza:
csak az a baj, hogy nem fogja a hátsó lábát emelni. Az csak úgy megy az elsők után, nem használja tudatosan. Én is most tanítom ezt a kutyámnak. Én úgy csinálom hogy székeket egymásnak háttal fordítok, behívom az alagútba ésaz orra elé tartom a jutalomfalatot és emelgetem a térdem, így megyek előre. Így nem ül le és tolatni fog egy pár lépést. Tegnap kezdtem el ezt tanítani, és mára megy csak egy fal mellett kell csinálni. :DD
2011. jún. 3. 18:21
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Kedves első válaszoló! Igen érdemes megvenni mert benne van minden ami tanítással kapcsolatos. Jól megvan fogalmazva, érdemes megvenni. :)

2011. jún. 3. 20:09
 6/7 A kérdező kommentje:
DE nem mer bemenni az alagútba, akárhogy hívom. Elég félős ilyen szempontból :(
2011. jún. 3. 20:12
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem három nap esténkénti vacsi helyetti formálással összejött, hogy tudatosult benne a hátsó láb használat. Természetesen az csak megy az eleje után, tehát eleinte rohadtul nem érti mire megy a klikk, hiszen az csak úgy emelkedik magától, de harmadik napra tök stabilan emelgette, meg keresztezgette egymás előtt a hátsó lábait.

Az elején mindenképpen valamihez oda akart menni, és nagyon nem értette, hogy nem arra megy a klikk, hogy odamegy valamihez, akkor vajonmire. De aztán leesett neki a tantusz. formálással türelemjáték az biztos, pláne ha se te, se a kutya nem annyira gyakorlott még a formálásban.

2011. jún. 4. 07:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!