Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Természetes vízhajtó kutyáknak?

Természetes vízhajtó kutyáknak?

Figyelt kérdés

A kutyám lába allergia miatt gyakran vizesedik. Van rá gyógyszerünk, az allergiás tüneteket is kezeljük, csak nem szeretném folyton gyógyszerrel tömni.

Tudtok esetleg valami alternatívát ajánlani helyette, ami jó lenne vízhajtóként és nincs mellékhatása?

2011. jún. 3. 13:26
 1/10 anonim ***** válasza:
59%

2 megjegyzés: először is NINCS olyan, hogy valaminek van hatása, de nincs mellékhatása. Vagy mindakettő van, vagy egyik se!

Másodszor, a vízhajtó nem fogja se megakadájozni, se javítani a láb beszűrődését. Fáslizni szokták...

2011. jún. 3. 13:32
 2/10 A kérdező kommentje:

Nem gyógyszerre gondoltam, hanem valamilyen gyógynövényre, amit valamilyen formában adhatnék neki és kivátaná a Furosemidet.

A fáslizást meg dokival vitasd meg, ne velem.

Köszönöm a választ.

2011. jún. 3. 13:48
 3/10 A kérdező kommentje:
*kiváltaná*
2011. jún. 3. 13:49
 4/10 zsuzsabazsa ***** válasza:

A csalántea embereknél vízhajtást vált ki, de a kutyáknál nem tudom. Próbáld ki, hátha megissza.

Szerintem egy dokit azért megkérdezhetnél hátha tud valami természeteset a Furosemid helyett.

2011. jún. 3. 16:56
 5/10 anonim ***** válasza:
Nekem is a csalántea jutott eszembe, az talán segít valamit és szerintem semmiképp sem árthat. Ha a kajájára ráöntöd, kénytelen lesz meginni.
2011. jún. 3. 17:29
 6/10 anonim ***** válasza:
a furosemid nem a legjobb vizhajtó, eléggé terheli a szivet. Igazadf van, ha nem tömöd gyógyszerrel állandóan. Vizhajtó hatásu még a petrezselyem zöldje is. Ezt apritsd össze, és nyugodtan szórd rá a kajájára. És ahogy előttem irták a csalántea .
2011. jún. 3. 18:04
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem áll a háttérben keringési (szív) probléma is?
2011. jún. 3. 19:09
 8/10 panettone ***** válasza:

Van kifejezetten vízhajtóteakeverék...de ugyanaz a gond vele mint a vízhajtóval, hogy kiüríti a szervezetéből a káliumot és az árt a szívnek ha jól tévedek...

Még ha "csak" gyógynövényeket akarsz is használni beszéld meg az állatorvossal, a vízhajtás nem gyerekjáték.

2011. jún. 3. 22:25
 9/10 anonim ***** válasza:

Ez így van, vízhajtó mellé kálium-pótló gyógyszert is szoktak adni.

A vízhajtás (vizesedés)-kálium-szív és keringési problémák szorosan összefüggenek.

Sokszor az állatorvos sem tudja egyből jól beállítani a gyógyszer adagolást.

Jó ötlet, hogy nem akarod folyamatosan gyógyszerrel tömni a kutyát, de a teát is meg kéne vitatni a dokival. Feltéve, ha nem begyöpösödött, és nem utasítja el egyből a természetes dolgokat.

2011. jún. 4. 22:02
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Természetesen kap kálium pótlást is. Szíve rendben, ezen a vonalon már túl vagyok.

Leginkább a kutya reakcióiból szoktam bemérni, mennyi a sok, a doki szerint nincs igazam.

Van egy homeopata állatorvos, akit ajánlottak, de nincs igazán jó tapasztalatom. Sajnos a kutyám igazi "állatorvosi ló" kategória és nem akarom, hogy kísérletezgessen rajta.

Saját ötletekkel, és gyakorlott kutyások tanácsaival már elértem, hogy a vizesedésen kívül semmilyen tünetet nem mutat a kutya dec. 23. óta, ez pedig nála nagyon nagy szó.

A csalán teát megpróbálom, bár csak kis dózisban először. A petrezselyem zöldje is nagyon jó ötlet (még szereti is).

Még egyszer köszönöm!

2011. jún. 6. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!