Melyik a legtaníthatóbb kistestű kutya?
Törpe uszkár. Intelligens és igen kooperatív is. Ez utóbbi a taníthatóság szempontjából igen fontos. A tacsi is intelligens, de kevésbé ill. inkább másképp kooperatív. Terriereknél szintén ez a helyzet - soknál meccselni kell egy-két dologért, még a tapasztaltabb gazdáknak is. A kifejezetten társasági bischonoknál fenn áll a veszély h a motiválhatóság nagyon alacsony.
Egy szóval: törpe uszkár.
Ez az adott egyedtől, és a gazda hozzáértésétől, a kutya-gazda kapcsolattól függ.
A border collie a világ egyik legokosabb kutyája a maga módján. Nem megfelelő gazda kezében mégis lehet egy rossz, nem szófogadó kutya. Szerintem az ilyen általánosítások nem jók semmire.
Lehet, hogy kinevettek de az én Yorkshire Terrieremet jobban meg tudtuk tanítani dolgokra mint a németjuhászunkat. Olyan okos és értelmes kutya, pillanatok alatt megtanult szinte bármit. A hanglejtést is még jobban érzékeli, és ebből következtet arra, hogy mi van. Nagyon egy hullámhosszon vagyok amúgy vele:))
Egyébként szerintem bármelyik kutya tanítható, mérettől függetlenül, csak folglalkozni kell vele türelmesen.
11:53: pontosan tudom, mi a különbség a taníthatóság és az okosság között, de egyébként nem rossz, hogy írtad.
Én arra próbáltam rávilágítani (valószínűleg nem elég érthetően), hogy nem csak a fajtán, hanem az adott egyeden, és a kutya-gazda kapcsolat minőségén is múlik.
A kaukázusit jellemzően nem a jól tanítható kutyák közé szokták sorolni (inkább a "bunkó sharpei", mint a "munkamániás border" kategóriába), , én pl. az enyémet mégis egy csomó apróságra, trükkre, finom dologra megtanítottam, és hihetetlen érzékkel-érzékenységgel vette a lapot.
Nem kötözködni akarok, nagyon is értem, mit írtál, csak kimagyaráztam magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!