Mennyire lehet negativ hatással a személyiség fejlődésére egy 4 hónapos kölyök kutyának? (lent)
Nem tudom milyen kutya amúgy viselkedésre a staffi, de én a jól szocializált kutyákból álló falkámban tökre látom, hogy a dominánsabbak büntetik a mi rendszabályaink szerint renitenseket.
Van olyan domináns kutyánk is, aki csak simán úgy kezeli ezeket a szitukat, hogy közéjük fut, és elhívja őket futni, van olyan is, aki odaugat ha gáz van.
Nekem pl. a szukám mindig védelmezi a kistestűeket, kísérgeti őket, és ha valamelyik más kutya sok nekik, akkor azt elzavarja.
Vagy van most a csapatban egy másik szuka, aki zaklatja az én kanomat, neki mindig odadörrent a nála dominánsabb szuka.
Ha a kutyák nem küzdenek súlyos szocializációs problémákkal, akkor gyönyörűen működik a csoportdinamika, és a domináns ámde kézben tartott elvégzik a piszkosmunka nagyrészét, természetesen sérülés és durvulás nélkül a gazdik helyett.
Érdemes figyelni őket, mert igazából csak le kell utánozni a viselkedésüket, és neked is menni fog a kommunikáció bármilyen kutyával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!