Miért van, hogy külföldön egyre több helyre engedik be a kutyákat, Magyarországon pedig egyre több helyről tiltják ki?
Pl. munkahely, strand, park. Inkább kéne valami olyan,hogyha leteszek egy engedelmességi vizsgát, vagy valamit,ami bizonyítja,hogy a kutyám nem árt senkinek,engedelmes, nem pisil-kakil összevissza, akkor bevihetem. De ennek semmi értelme,hogy a sok bunkó kutyás miatt ki vagyunk tiltva mi is.
Vagy csak szerintem van rosszul így?
Igen, kivinném. Miért,mit csináljak,hagyjam itthon egy hétre, ne menjek strandra, fizessek panziót, zárjam a kocsiba, vagy hagyjam a nyaralóba ( amit egyébként nem lehet )???
2 kutyám van.
A nagyobbik pl tudja,hogy csak akkor van pisi, ha engedélyt kap rá. Szép is lenne, ha a gyakorlópályán nekiállna pisilni. A kisebb is kezdi tanulni.
Boltba én sem vinném. De nem igazán szoktam őket itthonhagyni. Együtt járunk kirándulni, sétálni, jönnek velünk a földekre, ha épp ott van munka.
Ha magamhoz veszek egy állatot, nem fogom bezárni egy hétre,hogy majd valaki eteti,amig én nyaralok. Pláne nem egy 5 hónapos kutyát. A nagyobb ( ő kistestű ) addig megy anyuhoz, szeret ott lenni, de egy 5 hónapos berni nem fér el a panelben.
Engem meg kiráz pihenés közben a gyerekordítástól...
Ellenben számomra pihentető h a kutyámmal lehetek a strandon. Úszhatunk, dobálhatok neki stb. Csaholni meg nem szoktak. A szabadstrand azért szabad, mert nyitott mindenkinek, ott nincsenek (elméletileg) megkötések, elvárások, mivel nincsen szolgáltató sem, aki az igényeket kielégítené. A fizetős strandok azért fizetősek, mert ott az ember azért h fizet elvárhat ezt-azt.
Azért,mert kutyát tartok, ne mehessek nyaralni?
Ez kicsit abszurd.
Én pl. hányok a sörszagtól. Kössek bele mindenkibe,hogy otthon sörözzön? Vagy a cigi. Az se tilos. Amikor a totyogó gyerekem tavaly égő csikkbe lépett, az vajon jobb,mint egy nyugodt kutya?
Nem azt mondtam,hogy egy neveletlen vadkutyát akarnék kivinni,hanem egy olyan kutyát, aki már most jobban szocializált,szófogadóbb,mint sok másik, ugyanis a nagyobbtól is tanul.
Szerintem megkéne tanulni alkalmazkodni.
Az meg,hogy a bunkók miatt mi szívunk,olyan,mintha holnaptól gyerekkel se mehetnék strandra,mert van olyan szülő,aki hagyja szabad seggel rohangálni,és a gyerek arra potyogtat,amerre jár. Én spec ettől tudnék okádni, mégse lobbizok a gyerekek kitiltásáért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!