Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mudi vagy magyar vizsla?

Mudi vagy magyar vizsla?

Figyelt kérdés

a körülményeiket tudnánk biztosítani!!

csak nagyon tetszik mind kettő fajta :)

-mozgékony, aktív

-okos, értelmes, könnyen tanítható

-hűséges

-lehessen sportolni, bírja a túrákat (erdőbe megyünk sétálni 2 naponta / máskor meg kutyafuttatóba vinném/)

melyiket ajánlanátok és miért?

2011. jún. 1. 19:08
 1/7 A kérdező kommentje:
vagy ami szóba jöhet még az a weimari vizsla :)
2011. jún. 1. 19:21
 2/7 anonim ***** válasza:
Magyar vizslaaa!! Mert egy szeretet bomba és egy kajla kutyus egész életében!!!! :D
2011. jún. 1. 19:26
 3/7 xnorkax ***** válasza:

Ilyen körülmények közé bármelyik kutya mehetne. Kérdés az, mire vágysz pontosan? Egy mindenkivel barátságos, mindenkit szerető kajla magyar vizslára, vagy inkább egy idegenekkel tartózkodó, gazdacentrikus nagyon okos mudira? Mert a két kutya sokban különbözik.

Én személy szerint nehezen döntenék, de azt hiszem a magyar vizslát választanám. :) Egyszerűen közelebb áll hozzám ez a fajta, bár a mudikat is nagyon szeretem. :)

2011. jún. 1. 19:57
 4/7 A kérdező kommentje:
ha mindenkivel barátkozós az nem baj ,csak legyen hűséges vagyis gazdi centrikus de nem baj ha nem fél az idegenektől de azért ne szökjön el velük :)
2011. jún. 1. 20:05
 5/7 xnorkax ***** válasza:
Hát a magyar vizsla minden idegennel bratyizik, legalábbis akiket én ismerek, ők mind ilyenek. :D A mudi meg a másik véglet, ő szereti a családot, de legjobban ahhoz ragaszkodik, aki foglalkozik vele.
2011. jún. 1. 20:24
 6/7 anonim ***** válasza:
Leírtaknak mindkettő megfelel!.:) Én személy szerint, pásztorkutya párti vagyok, imádom őket. Nekem is vannak kuvaszok, na meg egy kis puli. Mudit nagyon ajánlom, a pulihoz rettentően hasonlít belső tulajdonságra. Hűséges, ragaszkodó, nem csavargós, a gazdáját, a családot imádja. A területét idegenektől védelmezi. Szeret játszani, mozogni, könnyen tanítható, irányítható kutya. Tehát, mudi!! :)
2011. jún. 1. 20:39
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk magyar vizslánk van, a mudit nem ismerem(úgy értem természetre)de sok minden függ a neveléstől. Az biztos, hogy családcentrikus kutya(kisgyerekek is nyüstölhetik, mert nem agresszív), de az idegenekkel tartózkodó. Ha a gazdi a közelben van nincs gond, de nálunk nem jöhet be akárki az udvarra! Egyébként több magyar vizslát is ismerek, van olyan, aki csak a gazdinak engedelmeskedik, van aki a család több tagjának is(a miénk ilyen),de ez nevelés és szoktatás kérdése. Barátságos, könnyen tanítható kutya, és egy életre hűséges társ. Én csak ajánlani tudom:)
2011. jún. 1. 23:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!