Kutyatappal kapcsolatos dolog: erdekelne a velemenyetek a Brit Care puppy taprol, meg persze az osszes premium taprol?
Szia!
Szerintem jó dolog a prémium táp. Akinek lehetősége van prémium táppal etesse a kutyáját! A prémium minőségű tápok koncentráltan tartalmazzák a tápanyagokat, semmilyen vitamint vagy más étrend kiegészítőt nem kell mellé adni, csak elegendő friss vizet. Mivel koncentráltan tartalmazza a tápanyagokat sokkal kevesebb mennyiség kell belőle mint egy Pedigréből, így ha azt vesszük, hogy mennyit eszik meg egy általános tápból a kutya és mennyit a prémium tápból, kb ugyan ott vagyunk ha az árat nézzük. Így még azt sem mondhatjuk, hogy a minőség táp sokkal drágább. Az a jó táp ami megfelelő arányban tartalmazza a fehérjéket a zsírokat és vitaminokat. Vannak tápok amikben a fehérjét növényi anyagokkal pótolják a hús helyett. Nem kifejezetten rosszak ezek sem, de azért törekedjünk arra, hogy a kutya olyan tápot kapjon amiben nagy % ban van hús, mivel a kutya hús evő ragadozó állat és nem csirke, hogy gabonával etessük. Mi az Eukanuba tápot részesítjük előnyben a többivel szemben. Yorki kutyusokat tartok és kifejezetten ennek a fajtának (is) készít a gyártó tápot. Kaptunk egy kis mérő poharat a táp mellé, ezen be van jelölve, hogy mennyi tápot kell 1 napra elosztani a kutyusnak. Ez attól függ, hogy hány kg a kutya. Mikor megvettem a tépt az állatorvos megmérte a kutyáim súlyát és az alapján mutatta meg, hogy melyiknek mennyit adjak a tápból. A kan kutyám kicsit nagyobb, úgyhogy ő többet kap :) Láthatóan nagyon szeretik ezt a tápot, szívesen eszik, eddig nem volt vele problémám. Lassan egy éve ezt a tápot eszik és azóta többet tudok költeni játékokra, fésűkre. Előtte sokféle tápot próbáltunk, de sosem volt olyan amit huzamosabb ideig szívesen ettek volna így rövid időközönként mindig váltogattuk a tápokat.
Az Eukanubán kívül több más prémium táp is létezik. Szerintem kérd ki az állat orvosotok véleményét és az alapján dönts! A neten sok helyen tudsz olvasni a különböző tápokról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!