Kutyások! Hogy lehet a szemkontaktussal menést megtanítani?
Figyelt kérdés
2011. máj. 31. 19:18
1/5 anonim válasza:
Meg kell találni, hogy mivel tudod nagyon motiválni. Labda, kedvenc játék, kaja. Ha mentek akkor a labdát/kaját tartsd fölé, dicsérd. Ha kajás megoldás akkor a kezedbe több kicsi kajadarab legyen és folyamatosan adagold neki, közbe dicsérd. Labdádnál meg a végén játszatok egy nagyot!:) Nekem ez nem jött össze.. Ha a kutyának nem megy akkor ne erőltesd. Sokkal szebb egy olyan munka ami igaz h a kutya nem bámulja a gazdit, de toppon van és mindent pontosan megcsinál, minthogy egy kutya eszeveszetten figyeli a gazdit, de nem olyan pontos. Sok sikert!:)
2/5 anonim válasza:
Klikkerrel például zseniálisan meg lehet tanítani. Ha éppen rád néz klikk->jutalom. Nekem egy három hónapos kutyának sikerült tökéletesen megtanítani, bár ő nagyon kajás.
3/5 anonim válasza:
Figyelj. Vegyél mind a két kezedbe kaját, és zárt össze a tenyered. a kutya ha kajás, elkezdi majd bökdösni, és amikor nemtudja elérni, akkor "kinjában" rádnéz. Na akkor kaphat. aztán ujra. Ha rádnéz, megint kaja. Figyeld meg 1-2 napos gyakorlás után, már ő fogja keresni a szemkontaktust. Sokat ne gyakorlod vele, max . pár percet naponta.
Amikor lábmellé veszed, akkor is ha rádnéz, kaja. 1-2 lépés, ha rádnéz, kaja. És igy tovább. Nagyon hamar megtanulják, és az a munka legszebb hidd el:)
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat.:)
2011. máj. 31. 22:48
5/5 anonim válasza:
azt elfelejtettem beleirni, hogy a menet: rádnéz, okos, kaja. Igy :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!