Szoktatok kutyával sátorozni? Olyankor a kutya bent alszik a sátorban? És hova teszitek ha épp valamit nélküle kell csinálnotok?
És nem lesz nagyon koszos a sátor? Mármint engem amíg ott vagyunk nyilván nem zavar a kosz, de hogyan takarítod ki a kutyaszőrt egy sátorból?
Vagy visztek ilyenkor boxot is és ott tároljátok a kutyát?
Ebben a hónapban fesztiválozni is meg táborozni is megyek kutyákkal, és még nem tudom, hogy mire kéne készülnöm, ami magamtól nem jut eszembe, úgyhogy bármilyen ötlet jól jön :)
Már elnézést, de minden kutyámnak több engedelmes vizsgája van kiváló eredménnyel, versenyzünk, terelünk, frizbizünk, táborba járunk, kutyaiskolába, etológia tesztekre és sorolhatnám napestig a sztorikat arról hogy miket tettek értem, úgyhogy ez nem talált. Ennek ellenére legalább ennyire betartom a szabályokat és akármennyire imádom a kutyáim, tisztában vagyok vele, hogy ők állatok. Mert még az ember sem 100% megbízható, és még az sem kell hozzá, hogy "gonosz" legyen, egyszerűen csak úgy alakul a dolog. A kutya kb egy 3 éves gyerek szintjén mozog. Te kint hagynál a sátor előtt egy 3 éves gyereket és elvárnád, hogy ne hibázzon és emlékezzen arra amit mondtál? Az én kutyáim nem kevesebbek azért mert nem várom tőlük, hogy egy egész éjszakán keresztül meg se moccanjanak és érzéketlenek legyenek arra ami körülöttük folyik... Bocs én nem robotot vettem hanem egy tökéletlen kutyát aki megy a tökéletetlen világhoz. És a te kutyád és te is ugyanolyan tökéletlenek vagytok, akik hibáznak néha.
Ha a kutyád nem is megy, tudod rajtatok kívül más is van a világon. Mi van ha egy másik állat vagy ember jön oda és bántja, vagy ellopja? Hidd el, senki sem legyőzhetetlen még a te tökéletes kutyád sem. Vagy esetleg valakit zavar, mert fél a kutyádtól? Gondolom azt sem kell tiszteletben tartani.
Azért zavarnak az ilyen emberek mert féltem a kutyáikat és mert féltem magunkat ha egy ilyen gondolkozással találkozok és mi szívjuk meg. Tudod addig ne mondd a kutyádra hogy soha nem tenne meg valamit amíg él... És mert az ilyen kutyások miatt nézik le az összes kutyást, még ha az normális is. Hidd el különben letojnám hogy mit csinálsz. De komolyan én kérek elnézést, amiért ilyen béna vagyok, hogy nem hagyom egyedül az állataim. :)
A provokációd hogy gyáva vagyok, a kutyás tudásom lefikázása mind csak mellébeszélés mert egy értelmes érvet nem tudsz kinyögni. Ha nem a kutyád szívná meg azt kivánnám egyszer kapna el egy vadász amikor sátoroztok vagy történjen valami nagy galiba, de ennél jobban szeretem a kutyákat...
Szerintem pedig jó lenne, ha néha felfognád a kutyá(i)dat, és nem másért, csak azért mert sokan félnek a kutyáktól, és ha azt látják, hogy nincs felfogva, szabadon van, még rosszabb.
Nekem is van kutyám, nagy testű, nagyon szeretem, de mások ugyanilyen kutyáitól már félek, ha azt látom, hogy szabadon, szájkosár nélkül rohangálnak. Mert kiszámíthatatlanok. Utálom, hogy annyi ember póráz nélkül sétáltatja a kutyáját. Én kötelezővé tenném mindenkinek. A kutya érdekében is, mert ugyanúgy, ahogy egy gyerek ki tud szaladni az útra, a kutya is, és ha pont akkor ütik el...balesetek mindig történhetnek..
Nekem nem egy kutyám van hanem 3. Most éppen.
És megbízok bennük. Csak annak is tudatában vagyok hogy mit várhatok el tőlük és mik a határaik, illetve hogy milyen korban élünk (pár évtizede tényleg nem volt nagy szám ha a kutyák szabadon voltak de ma már nem így van). A jelleme sem minden kutyának ugyanolyan. Ezt is számításba kell venni.
Az én kutyáim nincsenek bezárva a sátorba, vagy ha igen akkor én is, amit nem hinnék. Ugyanis csak aludni járunk be, amikor nem vagyok ott akkor jönnek velem mindenhová. Esetleg egykét percre befekszenek a boxba, ami tökéletes pihenőhely a sok fáradalom után és nem börtön. Ők is akkor mennek wc-zni amikor akarnak. Csak szólniuk kell és mehetnek. Különben meg bazinagy kertünk van otthon, szóval ők bármikor kedvük szerint mehetnek nem csak nyaraláskor, szóval ezt én is felhozhatnám.
Mondom bármi megtörténhet. Az emberek szemetek. Hiába véded meg a kutyád ahogy én is!, attól a dolog megtörénik, nem törlődik ki és lehet hogy megelőzhetted volna. Én pedig, isten bocsássa meg, éjjel aludni szoktam és nem ébredek fel az első ugatásra mert a kutya otthon is ugat és megszoktam. Nagy baj meg kis idő alatt is történhet. Az pedig valóban törvény hogy az erdőben sem lehet szabadon a kutya többek között a vadak miatt. Keress rá ha nem hiszed, én már nem tudom hol láttam, de véleményem szerint tök egyértelmű. A vadászok, erdészek nem számolhatnak azzal hogy úgyis csak az engedi el a kutyáját aki megneveli mert nincs is így.
Egyébként ismerek olyan kutyát, aki épp a napokban csapdába esett az erdőben. A gazdái csak 24 óra után találták meg. ez alatt az idő alatt a csapda amputálta a jobb hátsó lábát, a bal első ripityára tört, szétmarták valamilyen állatok, és a sebeit beköpték a legyek. És ő is egy szépen kézben tartott, okos kutya, csak egyszer hibázott és túl messzire szaladt. Szóval erdőben én sem merném kint hagyni őket.
De mi mindkét kiránduláson kempingben leszünk, úgyhogy még vacilálok, majd a helyzet adja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!