Összesen hány kutyát lehet tartani egy háznál, ha mind saját kutya (vagyis nem panzió)? Szóval maximum hány kutyus legális?
A szomszédunknak 9 kutyája van. Nem sok az? Igazából a tartási körülmények rendben vannak, nagyon nagy a kertjük, így a kutyák kényelmesen elférnek, és 5-nek van kint saját háza is, 4 kutyus pedig a gazdákkal lakik bent a lakásban (ők kis termetű kutyák), de nap közben általában ők is sokat vannak kint a kertben. Szokták őket vinni sétálni, mind ivartalanítva van, egyik kutya sem sovány, rendesen kapnak enni és mindig van előttük friss víz is, ahogy láttam. Szóval alapjában véve a tartási körülményeik rendben vannak, törődnek a kutyáikkal, gondozzák őket, és nagyjából azonos időt fordítanak rájuk, de én akkor is sokallom egy kicsit... Lehet egyáltalán 8 kutyára elég időt szánni, amennyi valóban megfelelő a kutyáknak?
Nekem csak egy kutyám van, de ő olyan életvidám, játékos, energiával teli kutya, hogy minden szabadidőmet elveszi, és mégis, napi 5-6 óra foglalkozás mellett sem fárad el. Akkor 9 kutyával hogy játszanak, foglalkoznak, sétálnak eleget?
hát nekem 2 kutyám volt társtulajdonban úgy, hogy mind a két esetben ismertem a gazdát (egyik egy másik tenyésztő, egyik közeli barátom)
Az első esetben a tenyésztő ismerősömnek mégse azok voltak az elképzelései mint nekem és tudtom nélkül fedeztette be az egyik saját kanjával az én szukámat és már csak akkor mondta meg mikor félidős volt a kutya.
Kedves drága barátom meg addig könyörgött egy kutyáért mígnem adtam neki egyet ha már úgyis meg akartam azt a kutyát tartani... teljesen félrenevelte, el lett kényeztetve, senkire se hallgat a kutya, tenyésztésben még tudom használni de pl kiállításra teljesen alkalmatlan. Hiába mondtam neki, hogy megnevelem vagy vigye el suliba (mikor kölyökvétel előtt esküdözött, hogy majd elviszi) vissza nem vettem a kant mert nagyon imádja az egész családjuk és sajnáltam volna de teljesen elkallódik a kutya pedig nagyon nagyon szép...
Ja és egyszer megpróbáltam úgy is, hogy nem ismertem a gazdit csak egy lelkes családnak (kiállítási, kutyasulis tervek stb) adtam társtulajdonba a kutyát...ezt azért nem számolom mert csak 2 hónapig volt náluk a kutya...mikor mentem látogatni be volt zárva egy hátsó kennelbe mert megkarmolta a gyerek arcát és szétrágta a cipőket...4 hónaposan hoztam vissza és azóta is nálam van. Pedig előtte rengeteget beszéltem velük és telefonon is tartottuk a kapcsolatot csak ezt az "apróságot" elfelejtették említeni, ha nem bejelentés nélkül megyek talán meg se tudom, hogy így tartják szerencsétlent
Sziasztok!
Valaki tud e nekem segíteni abban, hogy a szomszédom tenyésztő elvileg, annyi van hogy a kapujától kB úgy 3-4 méterre levan rekesztve hogy ne jöjjenek a kapuhoz ugatni!
De a hang ugyanúgy terjed ha meglátjuk egy macskát vagy bármit ami zavarja ugat van vagy 20 tacskó!
Nem több 100 négyzetméteres lakásról van szó, nekem jó nagy kertem van neki kB fele akkora!
Mit lehetne tenni, hogy a kutyái ne ugassanak annyit!
Ja és ez legyen szó délutáni, estefelé tévézésről a kutyák hangja csukott ablakon behallatszik
Páromat nagyon zavarja, engem is, párom hamar kiakad de hiába szóltunk a szomszédnak nem tesz, semmit ha rászól mert ezt saját fülemmel hallottam ugatott tovább a kutya :(
Arra hivatkozik hogy nem csukhatja be őket a lakásba.
Mi lenne a megoldás?
Most nem tudom hogy hivatalos tenyésztő vagy csak ilyen bejelentett
A válaszokat előre is köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!