Van 2 kutyám stafordshire terrierek kan és szuka, szeretném pároztatni őket a szuka tüzel de a kan nem érdeklődik eléggé íránta pedig a szuka most fogadná a kant. Miért van ez?
Neked úgy látszik, még annyi eszed sincs, mint a kutyáidnak, hiszen a második válaszoló az első kérdésre válaszolt. Amúgy meg ne pároztasd őket. Ez nekik fájdalmas, a szukának baromi nehéz, és fájdalmas dolog a kölykök kihordása, és megszülése (a komplikációkról nem is beszélve). Ha minden rendben megy akkor is megviseli a szülés a szukát. A kölykökből meg nem fogsz tudni pénzt keresni, hacsak nem vagy bejelentett tenyésztő, törzskönyvezett kutyákkal, egészségügyi szűrésekkel, oltásokkal stb.
Szóval ha csak nem az a célod, hogy 2-3-4 nagyon kedves barátod gyerekkori álmát beteljesítsd azzal, hogy adsz nekik egy kölyköt, akkor szerintem nem is baj, hogy a kan nem akar rámászni a szukára.
itt most nem csak a kihordásról van szó. a szukának fájdalmas közüsülésről, meg arról hogy a vemehesség mennyire megterhelő a szervezetének és amugy is van jobb esetben egy ekkora kutyának átlag 12 éves és még abból is elvesz a vemhesség meg az ellés. valamint hogy a szaporított kutyák nagyrésze árokban, utszélén, kocsiból kidobva elütve végzi. az elmúlt 2 évben 2 kutyát találtam.
nekem minden vágyam egy amstaff,nem egy ilyen találomra pároztatott, sufnikeverék, mert nem hiszem el tk és szűrések nélkül h egészséges és fajtatiszták, de nem fogk kutyát venni amig minden évben találok az utcában kutyát. az egyik eléggé fajtakutya kinézetű, tuti ilyen szaporítótól van mint ez itt. kb 3 hónapos volt februárban amikor a párom találta, csont és bőr meg kiszáradva teljesen. volt vmi tákolt nyakörve is. a tacskó is baba volt még, a tavalyi -17 fokokban rakták ki volt vagy 5 kg. mind a kettő ilyen "nagyonokosvagyok, baromiraérteka kutyákhoz, dde a gyakorikérdéseken kérdezek, mert tenyésztő nem vagyok" emberektől van.
ez is le lesz pontozva, mint a mult héten amikor egyet értettem az ivartalanítással meg a chippezéssel. de pont nem érdekel. azért kell az ebadó hogy az ilyenek mint ez itt vagy meglegyenek büntetve, vagy hamár 10ből kettőnek elmegy a kedve, annyival is jobb a világ.
22.54
Én is egyet értettem a chippel meg az ivartalanítással- 79-ről 76-ra estem :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!