Nem tudunk megküzdeni a kullancsokkal! Van még valami amit tehetnénk?
Válasz: Pap Edina2010/03/31 08:34
Bi 58 EC (II. kat.), Decis 2,5 EC (III. kat.) Az előbbinél 3 napra el kell zárni a kutyát, az utóbbinál, ha este permetez, akkor reggel kiengedheti a kutyát. 7 naponta ismételje meg a permetezést, 2-3 alkalommal a növényzet 0-1,5 méter magasságában (bokrokat is). Ha ismét fennáll a kullancsveszély, ismét permetezzen
"A legnagyobb kullancsveszélyt a vadcsapások jelentik, illetve ha sokáig tartózkodunk egy-egy helyen, vagy leülünk a magas fűben. A kullancsok a napsütötte, rövidre vágott gyepes területen ritkábban tartózkodnak, így ha rendszeresen vágjuk a kertünkben a füvet, csökken a kullancsveszély.
A kullancsok ellen is használhatunk riasztószereket: DEET- (ezzel óvatosan bánjunk az irritációs hatásai miatt) és pikaridin-tartalmú szereket."
Magyarországon nincs engedélyezett permet ami kullancsra van és valójában sehol az Eu-ban...
Hollandiából lehet rendelni fürkészdarazsakat, ez a kullancs egyetlen természetes ellensége. A kullancs testébe teszi a petéit és azok szépen lassan belülről felfalják a kártevőt.
A másik lehetőség a gyöngytyúkok...ők is megeszik a kullancsokat
Kedves kérdező!
Nekünk is két kutyusunk van, és mi is a semmi közepén, erdő mellett élünk. Vettem a kutyáimnak nyakörvet, 4000.- huf/ db, és kb 7 hónapig teljes védettséget biztosít. Állatorvosnál kell venni, és nem a Tescóban. És ez itt nem reklám, hanem tapasztalati tény! És nem csak kullancsoktól véd, hanem minden aprójószágtól is ( tetű, bolha, stb) A kutyáim azóta nem is vakaróznak jóformán, amióta ezt használom. Szal nem értem én ezt a nagy elkeseredésedet.
mint rendszeres erdőn-mezőn járó kutyás a saját tapasztalatom . a sok kullancsriasztó közül a bió-k semmit sem érnek (citrusfélékben megtalálható rovarriasztó hatású enzimet használnak ).
a többi boltban kapható pedig gyenge hatásfokú !!
nekünk a vényköteles PRAC-TIC vált be !!!
állatorvosnál kapható !! ez egy spot-on .
és a kiltix nyakörvet sem vetném el !
bár fürdetni nem ajánlatos benne a kutyát.
igaz a kullancs rámegy a bundára, és bele is megy a bőrbe, de azonnal megdöglik !
így ,mióta ezt a szert használjuk semmi gond !
Köszönöm szépen a válaszokat, mindennek utána fogok nézni amiket írtatok, nagyon örülök, hogy ennyi választ kaptam! Eddig sajnos tényleg bármit próbáltunk nem jött be, és úgyérzem, hogy abnormálisan sok kullancs van a környéken ezért az ijedelem. Nagyon nem jó érzés a kutyusokat betegen látni, de tényleg akinek volt már élet halál között a kutyája az szerintem tudja miről beszélek. Az állatorvosunkat nagyon szeretjük, jófej, hajlandó akár éjszaka is fogadni minket, a város egyik legelismertebb dokija, még is csak annyit kapunk, hogy miért nem vigyázunk jobban a kutyáinkra... Hiába kérdezem hogy tud e valamit tanácsolni, csak azokat ismételgeti, amiket már kipróbáltunk, aztán amikor mondom neki, hogy egyik sem volt hatásos, csak húzza a száját, hogy márpedig valamit akkor is tenni kell. Én vagyok az, aki leginkább szeretne valamit tenni elhiheti, de ha eddig bárhol jártam semmit nem tudtak mondani a problémámra, akkor mit tehetnék? Mindennap átfésüljük, átnézzük a kutyusokat, és ha találunk kullancsot valamelyikben, már előjön az aggodalom valahol, hogy csak ne fertőzött legyen. Hosszú szőrűek, így még nehezebb megtalálni bennük.
Valaki írta a dokitól vásárolható 4 ezer ft-os nyakörvet. A kérdésem ezzel kapcsolatban annyi lenne, hogy ennek nem baj-e, ha a másik kutya kicsit megcsócsálja? Az egyik kutyus még fiatal, "eszetlen", csócsálja a nagyobb nyakát, füleit, stb. Pár helyen olvastam, illetve a dokink is azt mondta, hogy ilyen esetben a nyakörv nem túl kedvező, ezért vetettem eddig el a dolgot, viszont mostmár tényleg minden megoldás érdekel, akármennyibe is kerüljön!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!