Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kis kutya nem kutya?

A kis kutya nem kutya?

Figyelt kérdés
Sajnos nem értem az ilyen embereket, és sajnálom is őket.. rengeteg olyan ember van, aki előadja mennyire szereti a kutyákat és hogy mennyire értenek hozzá stbstb..de a kutya deréknagyságnál kezdődik..a csivava és a yorki nem kutya mert pici? Ennyi erővel a törpe növésű ember se ember? :S A pici kutya nem kutya, de ha panelba hozunk nagy kutyát már állatkínzók vagyunk..? Vagy csak én reagálom ezt túl?:D
2011. máj. 25. 22:47
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Szia, én a kicsiket ezerszer jobban szeretem :D Nagyok közül csak pár fajta tetszik (labrador, berni, vizsla, goldi, bernát hegyi)
2011. máj. 25. 23:18
 12/22 A kérdező kommentje:
:) na de gondolom, ettől a többi nagy kutyára nem mondod, hogy nem kutya..:S:D
2011. máj. 25. 23:21
 13/22 Téékáá ***** válasza:

Szerintem azért szólják le a kicsiket mert egy bizonyos szempontból haszontalanok..nem húz szánkót,nem véd meg se táged se a tulajdonod,nem kecer nyulat, nem húz ki a hóból,nem terel állatot és vakon se fog vezetni és még sorolhatnám mit csinál egy KUTYA!:D

De akinek csak szőrős gombóc kell akihez beszélhet és etetheti meg midnnet megmorog és megugat annak a pici kutyák is megteszik!

2011. máj. 25. 23:29
 14/22 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy haszontalan..de nem egy olyan nagyobb testű kutyát ismerek, aki fegyelmezetlenebb és "butább", mint az én kis spitz kutyum. És ezt ne értsétek félre nem bántásból mondom, mert nekem ugyan olyan az összes:)
2011. máj. 25. 23:32
 15/22 anonim ***** válasza:

Ne is haragudj de ez egy hatalmas hülyeség amit írtál! egy: az h egy kutyát mire tenyésztettek anno köszönő viszonyban sincs azzal, h mire használják ma. A legtöbb nagytestű kutya is csak egy szőrgombóc, akihez beszélnek. Az h a kiskutya csak mindent megmorog a legnagyobb sztereotípia, egy agresszív kis testű kutyát sem ismerek.

Amúgy meg: spániel: kihozza a kacsát a vízből, tacskó köztudottan kotorék eb, és hadd ne soroljam már tovább mennyire haszontalanok ezek a kutyák.

2011. máj. 26. 00:17
 16/22 anonim ***** válasza:
Ja és a palpota pincsit hadd említsem még, mert gondolom kevéssé köztudott h nagy testű kutyák mellé azért tartották őket a királyi/ nagyúri udvarokban mert sokkal jobban hallottak mint az ún. hasznos, térd fölötti házőrzők, így még az előtt riasztottak h azok nyálcsorgatós álmukból magukhoz tértek vna.
2011. máj. 26. 00:19
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Én imádok minden kutyát. Kicsit is, nagyot is. Nincs olyan hogy kiskutya nem kutya! ilyet csak buta, sznob ember mond. Én is jobb szeretem a nagy kutyákat, de csak azért, mert elég aktív életet élek, és nem szeretném a kutyát a táskában hordani mondjuk egy egyhetes nyári lovastúra alatt.

Maximum azt mondom, hogy nem tartanám. Nem azért,mert nem szép, vagy nem kutya, hanem azért mert nem illik hozzám. Ilyen például a bulldog. Nagyon aranyos, meg minden, csa nekem nem elégé mozgékony, hajlamos mindenféle betegségre,plusz a nyomi orra miatt még levegőt sem kap rendesen. De pl egy magyar vizslával, vagy akár egy beagle-lel tök jól ellennék.

Egy spániel-ír szetter kutyus gazdája.

2011. máj. 26. 01:04
 18/22 A kérdező kommentje:
a válaszokat köszönöm:) azért jó, hogy sokan nem "ítélik" el a piciket..:D
2011. máj. 26. 01:32
 19/22 anonim ***** válasza:

szia!

Térd felett kutya, térd alatt eb! Innen ered az öleb kifejezés!

Csak a kis kutyákat vették ölbe, a nagyokat nem!

2011. máj. 26. 09:44
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Csakúgy megsúgom, hogy a Chihuahua közelebbi rokonságban áll a farkassal, mint pl.: a Németjuhászkutya.

Animal Planet-en rendszeresen boncolgatják a témát, hogy melyik kutyára lehet azt mondani, hogy a farkas leszármazottja, és a Chihuahua mindíg a lista elején szerepel... Megelőzve a Németjuhászkutyát, a Bernáthegyit...stb.

2011. máj. 26. 10:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!