A kis kutya nem kutya?
Szerintem azért szólják le a kicsiket mert egy bizonyos szempontból haszontalanok..nem húz szánkót,nem véd meg se táged se a tulajdonod,nem kecer nyulat, nem húz ki a hóból,nem terel állatot és vakon se fog vezetni és még sorolhatnám mit csinál egy KUTYA!:D
De akinek csak szőrős gombóc kell akihez beszélhet és etetheti meg midnnet megmorog és megugat annak a pici kutyák is megteszik!
Ne is haragudj de ez egy hatalmas hülyeség amit írtál! egy: az h egy kutyát mire tenyésztettek anno köszönő viszonyban sincs azzal, h mire használják ma. A legtöbb nagytestű kutya is csak egy szőrgombóc, akihez beszélnek. Az h a kiskutya csak mindent megmorog a legnagyobb sztereotípia, egy agresszív kis testű kutyát sem ismerek.
Amúgy meg: spániel: kihozza a kacsát a vízből, tacskó köztudottan kotorék eb, és hadd ne soroljam már tovább mennyire haszontalanok ezek a kutyák.
Én imádok minden kutyát. Kicsit is, nagyot is. Nincs olyan hogy kiskutya nem kutya! ilyet csak buta, sznob ember mond. Én is jobb szeretem a nagy kutyákat, de csak azért, mert elég aktív életet élek, és nem szeretném a kutyát a táskában hordani mondjuk egy egyhetes nyári lovastúra alatt.
Maximum azt mondom, hogy nem tartanám. Nem azért,mert nem szép, vagy nem kutya, hanem azért mert nem illik hozzám. Ilyen például a bulldog. Nagyon aranyos, meg minden, csa nekem nem elégé mozgékony, hajlamos mindenféle betegségre,plusz a nyomi orra miatt még levegőt sem kap rendesen. De pl egy magyar vizslával, vagy akár egy beagle-lel tök jól ellennék.
Egy spániel-ír szetter kutyus gazdája.
szia!
Térd felett kutya, térd alatt eb! Innen ered az öleb kifejezés!
Csak a kis kutyákat vették ölbe, a nagyokat nem!
Csakúgy megsúgom, hogy a Chihuahua közelebbi rokonságban áll a farkassal, mint pl.: a Németjuhászkutya.
Animal Planet-en rendszeresen boncolgatják a témát, hogy melyik kutyára lehet azt mondani, hogy a farkas leszármazottja, és a Chihuahua mindíg a lista elején szerepel... Megelőzve a Németjuhászkutyát, a Bernáthegyit...stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!