Mit gondoltok az idézőjeles " harci" kutyákról? Kiknek valóak? Mit szólnátok ha szembejönne veletek egy? Melyik az a fajta amitől tartotok?
Szerintem ezek a legszebb kutyák és örülök ha látok egyet.
Nekem például staffordom van.
igaz, hogy nevelés kérdése, de ahogy van vadászkutya, öleb, véreb, úgy van harci kutya is.
annyira tudtam, hogy ezeket a fajtákat fogják felsorolni...:)
Ha igazi harcikutyát akarsz, akkor Közép-ázsiai juhász.
Nem arcoskodásból mondom, de egy pitbull vagy egy stefi neki játékszer, és ezt most nagy szó szerinte értsd.
Ezeket a kutyákat Türkmenisztánból hozták alig 20 éve, nincs agyontenyésztve, Türkmenisztánban kutyaviadalokon döntötték el, melyik kan pározhat - amelyik vesztett, az nem párzott. Így a legjobb vérvonalat tartották fenn.
Azért juhász a neve, mert a nyájat védték, de igazából harci, mert tigrisek, medvék és farkasok ellen kellett védeni...
azért van visszametszve a fülük és a farkuk, hogy az ellenség ne találjon rajtuk könnyű fogást. a nyakát a vastag bőrlebeny miatt nagyon nehéz átharapni.
Nekem volt is és van is ilyen, egy gyilkológép, 70-80 kiló színtiszta izom.
A támadási technikája olyan, mint amikor a cápa köröz az áldozata körül és a legváratlanabb pillanatban csap le.
Azonfelül olyan ősi ösztön vezérli, hogy a leggyakorlottabb kutyatartók sem tudnak vele mit csinálni, ha egyszer a saját feje után akar menni.
Az benne a legdurvább, hogy nem csak a kertet, MINDENT a saját területekét véd.
viszont nincs nála hűségesebb kutya a földön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!