Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Belehet valahogy tanítani a...

Belehet valahogy tanítani a kutyának, hogy sétálás előtt végezze el a dolgát?

Figyelt kérdés
2011. máj. 25. 13:55
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Ja meg kanok esetében a jelölést általában szaglászás előzi meg. Szukám még nem volt.
2011. máj. 25. 14:57
 12/21 anonim ***** válasza:
A kuyáknál ösztönös ,hogy mikor végzik el a dolgukat,de szerintem végül is miért ne.
2011. máj. 25. 15:06
 13/21 anonim ***** válasza:
Egyébként a területjelölés nem csak a kanokra igaz.Neked mióta van kutyád, hogy ezt nem tudod????
2011. máj. 25. 15:07
 14/21 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy a szukák is jelölnek, csak még nem volt okom rá, hogy más szukájánál megfigyeljem ennek a ceremóniának a menetét. Annyira nem érdekelt. Kötöszködésen kívül valami érdemi tanács esetleg?
2011. máj. 25. 15:11
 15/21 anonim ***** válasza:
54%

Akkor így tovább, dolgozzatok rajta. Meg lehet neki tanítani, hiszen pályán sincs ürítés, lehet ki is tépném a bajuszát, ha egy feszes lábnálkövetésben pisilne egyet :)

De azt nem lehet megtenni egy kutyával, hogy a séta, élete legnagyobb bulija,szórakozása holmi feszes szaglászásmentes lábnálkövetés legyen.

Ha elengedni nem tudod, akkor esetleg azt próbáld meg, hogy hordasz magaddal egy flexit, vagy nyomkövető pórázt, és amikor elengeded szaglászni, akkor cseréled a pórázt, és amikor a rövid póráz van rajta, akkor letiltod a szaglászást, pisilést.

Azért kell cserélgetni, mert ha meg egy sima flexivel csinálod, akkor nem fogja tudni, hogy röviden nem húzhat, csak ha ki van engedve, hiszen a flexi húzásra tanítja a kutyát. De azt tök jól el tudja különíteni, hogy az egyiken húzhat, a másikon nem.

2011. máj. 25. 15:29
 16/21 anonim ***** válasza:
egyáltalán nem természetes egy kutyának, hogy a lakóhelyére piszkítson ne akard ilyenre kényszeríteni!-te miért nem a hálószobában végzed a dolgod?
2011. máj. 25. 15:58
 17/21 A kérdező kommentje:

Ezzel most mi a baj? Miért ne végezhetné el itthon a dolgát? Én ezt komolyan nem értem.

Amúgy meg nem 2x 2m-es kertünk van.

2011. máj. 25. 17:42
 18/21 anonim ***** válasza:

A legtöbb kutya, ha rendszeresen sétáltatják, kerttiszta lesz, azaz nem végzi el bent a dolgát, hanem inkább kivárja a sétát.

Amúgy mi az ok, amiért erre szeretnéd tanítani? Hátha van rá jobb megoldás is :)

2011. máj. 25. 18:07
 19/21 A kérdező kommentje:
Hát mert a városokban tilos a kutyának wc-znie tudtommal.
2011. máj. 25. 18:26
 20/21 anonim ***** válasza:

Ekkora baromságot is régen hallottam.

A kutyát ezért sétáltatjuk, hogy nyugodtan el tudja a dolgát végezni, szaglászhasson, jelölgethessen. Azt megtanitani neki hogy séta közben nem wc-zhet az olyan mintha a reggeli kávé után valaki veled akarná órákig visszatartatni. Kellemetlen lenni, mi?

Az meghogy a kutya nem kakilhat a városban ... szépen viszed magaddal a zacskót és felszeded amit elpotyogtat, mint minden kulturált kutyatartó. Nem az van megtiltva hogy a kutya a dolgát végezze, hanem az hogy otthagyd.

A te esetedben konkrétan neked kellene a kutyatartás és kutya"müködés" legalapabb dolgait megtanulnod, nem a kutyádat idomitani hogy hol wc-zen.

2011. máj. 25. 18:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!