Teljesen normális ez a viselkedés egy 6 hetes bullterrier
kölyöknél/kölyköknél?
Mudi. Bár mondjuk én a kezdetektől tudatosan belefolytam az életükbe, mert nevelésnek még kifejezetten nem mondanám. Ha én ott volnam akkor mindegyik jött hozzám és teljesen odáig voltak, nem akartak engem is ledominálni. Meg az anyjuk is azonnal helyretette őket ilyenekért. De hát minden kutya más... :)
2011. máj. 25. 00:12
persze, hogy odajönnek hozzád.hozzámis. aztán amikor ott ülsz 5 perce akkor már nagyon nem vagy érdekesés egymással játszanak. A belefolyás annyiban merülki általában, hogy az egyik dühtől remegő kölyköt leszeded a másikról. A legrosszabb tapasztalaton szerint a 4-6 heteskor. Aztán,ahogy egy előttem szóló is írta 8 hetes nkoruk körül lenyugszanak. De még akkor is elég vadul egymásnak tudnak esni.
2011. máj. 25. 00:17
Figyelj ezt mondhatod, én elhiszem. De az általam felneveltek akkor sem pont ilyenek voltak és ezen nem tudok változtatni. Meg külömben is szerintem egy mudi felnőtt jelleméhez tökéletesen viselkedtek. Már pici korban is nagyon fontos volt nekik az ember, és egymással is mások voltak, ugyanakkor nem gyengék. Én pl első naptól alkalmaztam stimulációs gyakorlatokat, és sokkal nyugodtabbak voltak mint akiknél nem csináltam. Bullterrierek jellemét viszont nem ismerem behatóan. Ezért volt furcsa, azt viszont nem állítottam hogy valami baj van velük, csak hogy nekem kicsit szokatlan. Gondolom egy bullterrierhez mértem tökéletesen viselkednek. Komolyan ne ezen vesszünk már össze. :)
2011. máj. 25. 00:29
szerintem ne 8 hetesen hozd el, ezeknél a fajtáknál meghatározó a 6-10 hetes koruk. azt mondják a nálam okosabbak és fajtaértők, hogy 10 hetes korban ideális az elválasztás. :)
2011. máj. 25. 09:12
15/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Az utolsónak szól: az enyém a legfejlettebb, legnagyobb, szóval ha 8 hetesen hozom el, kb 10 hetesnek megfelelhet...
Ha nem egyszerre oltanák, chipeznék + tk kapnának, akkor már elhozhattam volna a héten kábéé :D
a mentális fejlődés miatt ajánlják a 10 hetes kort, nem azt figyelembe véve, mekkora a kutya. ráadásul akkor ő is valószínűleg a legdominánsabb, szóval te tudod :D
2011. máj. 25. 12:09
2011. máj. 25. 13:16
18/32 A kérdező kommentje:
Igen törzskönyvvel!
A dominanciáról meg annyit, hogy nálunk nem ö lesz a legnagyobb...;)
Mindenképpen vinni fogom kutyasuliba is, meg otthon is be fogom tartani a kötelezöket.
ettől a törzskönyves szaporítótól nem vennék kutyát... egyáltalán nem tünnek megbízható, kiegyensúlyozott kölyköknek mégha bulikról is van szó akik másként játszanak...
az anyjuk is meglehetősen bizonytalan...nem érdemes kockáztatni ilyen erőteljes fajtából csak a legjobbat, a legmegbízhatóbb tenyésztőtől, szerződéssel, eü. garanciával!!!
2011. máj. 25. 17:03
20/32 A kérdező kommentje:
Lesz adásvételi is és szürve vannak a szülök...
Kapcsolódó kérdések: