Hogy tudnék 3 újszülött kiskutyust felnevelni?
Sajnos az anyukájuk meghalt,szeretném őket megmenteni.Mit adhatnék nekik enni,szerintetek az én anyatejem jó lenne nekik?Kisbabám van,van egy csomó lefagyasztva.
És kb mennyi ml-t kellene hogy egyszerre megegyenek?Milyen időközönként etessem őket?Ha csendben vannak összebújva az azt jelenti hogy nem éhesek?
Segítsetek légyszi!
3kis komondor baby gazdija
sztem a pótanya keresése a legjobb.
Kutyás portálokon írhatsz, biztos van valahol olyan kutya, akinek kevés kölyke van, és lehet h befogadja a tieidet is.
Ha csendben vannak, akkor valószínűleg nem éhesek, főleg ha már jutottak kajához.
Az anyatej sztem más összetételű, azt esetleg más anyukáknak tudod eladni, legalábbis régebben ezt csinálták...
A kecske tej azért jobb mint a tápszer mert ha a tüdőbe jut nem biztos, hogy tüdőgyulladást kap a kölyök sajnos a tápszerezés legnagyobb veszélye viszont ez.
Ha nagyon nem megy akkor jó a kefirt, fekete vagy kamilla teával (kicsit langyosan fecskendőből (lehet hozzá keverni pár csepp mézet) ezt nehezebben tudják félrenyelni.
Keverj annyi marhát vagy májat tartalmazó bébi ételt a tejpótlóhoz, hogy az még folyékony maradjon ügyelve arra, hogy ne ugorjon meg a kölykök vércukor szintje
És olyan gyorsan kezd el kölyök táppal amilyen gyorsan csak lehet...se a kecsketejnek se a Magyarországon kapható tapaszereknek nem elég magas az arginin tartalma (ezért kell mellé a bébi tápszer)+ A szukák tejében körülbelül 10,7% a protein, a tehén és a kecsketejben 3.5%, a kereskedelemben kapható tápszerek protein tartalma 4.5-7.5% között mozog.
Etetni 3 óránként kell és vizes szivaccsal törölgetni a feneküket, hogy beinduljon a bélműködés.
Próbálj meg szerezni pótanyukát nekik mert az lenne a legjobb
Nagyon aranyos és szép dolog tőled, hogy a saját tejedre gondoltál, de a kutyusoknak egész más összetételű szerintem az anyatejük.
Hívj fel egy állatorvost, nézesd meg a kutyusokat, biztos tud tanácsot adni!
Na, akkor én is válaszolok, mert volt benne részem ha úgy vesszük. Egy tibet terrier mama gazdija voltam akkoriban és 10 kicsinek adott életet, ebből 1 múlt ki gyengeség miatt, de a többinek nem bírt mindnek enni adni. Ha jól emlékszem állatpatikában vettünk kimondottan kutyakölyök tápot, ami fehér por mint a bébi tápszer és felforralt, langyosra hűtött vízzel kell kikeverni, és én injekciós fecskendő végére tettem valami gumi bigyót kiszúrva és abból etettem őket 2-3 óránként. Nem kis feladat!
Nem tudom városban élsz-e vagy van-e a közeledben ilyen, lehet ha állatorvossal konzultálsz tud más megoldást, de ez a legjobb nekik, azt tudom.
Kecsketej... hát nem tudom, lehet hogy jó a kutyának, a mami kutyának akartunk adni, direkt neki vettünk jó drágán 2 litert hogy felerősödjön, beleszagolt és undorodva elhúzta az orrát. Kutyája válogatja biztos, köztük is lehet finnyásabb. :)
Örülök, hogy mindent meg akarsz tenni a kis hógolyókért. :)
Majd írjál mi lett velük, kiváncsi vagyok! :)
Üdv: egy volt pótmami. :D
Szegény :(
Esetleg írd meg itt is, hogy hol laksz, hátha van a környékeden pótmamakutya
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!