Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 4 hónapos Német Juhászom az...

4 hónapos Német Juhászom az utcán agresszívan reagál a többi kutyára? Vagy csak fél tőlük? Mit tehetek?

Figyelt kérdés

Van egy 4 hónapos Német Juhász kutyám, és már nagyon szépen sétál, egészen addig, míg meg nem lát az utcán egy kutyát a kerítésen belül, rögtön oda akar futni, csóválja a farkát.

Néhány helyen viszont feláll a szór a hátán, és ugat a kerítésen belül lévő kutyára. Ilyenkor akármit csinálok, ő csak a kutyára figyel.

Most ez még nem probléma, mer még kicsi, is el tudom rángatni, de mi lesz ha nagy lesz?

Nem tudom mi lehet ennek a pontos oka? és hogyan tudok tenni ez ellen? Biztos van valami módszer.:)

Kérlek segítsetek!:) köszönöm

2011. máj. 24. 02:07
1 2
 11/17 nanakuty válasza:

Bocsi! Nem figyeltem, hogy még kérdeztél!

Ha félne, maga alá húzná a farkét és elfelé menekülne.

Akkor akar barátkozni, amikor farok csóválva /esetleg kicsit lehajtott fejjel/ közelít a másik kutya felé.

Szerintem próbálgatja az erejét és a te tűrés határodat.

Remélem tudtam segíteni!

2011. máj. 24. 13:56
 12/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségeket.:) persze megkérdezheted hol lakok. Baranya megyében, pécs és mohács között egy kis városban Bólyban. :)
2011. máj. 24. 16:55
 13/17 Téékáá ***** válasza:
Szerintem is csak barátkozni akar!Határozottan utasitsd el, megvan ahely ahol barátkozhat(kutyaovi, vagy parkba barátok vagy ismerősök kutyáival.stb.)..meg kell tanulnia ennyi az egész!Az van amit te akarsz!Normális h 4hónaposan érdeklődik minden más kutya iránt..sőt!Ha félős lenne sokkal rosszab lenne!
2011. máj. 25. 23:21
 14/17 nanakuty válasza:
Szerettem volna neked iskolát ajánlani, én a tükör iskolákat tudom jó szívvel javasolni. Sajna tőled elég messze vannak. Szegeden és Szombathelyen. Érdeklődj a környéken azért hátha találsz jó sulit. Sok sikert!
2011. máj. 26. 16:38
 15/17 anonim ***** válasza:
Azért ugat, mert a másik ugat, érzi a túlfűtött izgatott lelkiállapotát, és ő is átveszi. az a legegyszerűbb, ha nyugodt kutyákkal megállsz szaglászni, ideges kutyáknál pedig, ha ugatni kezd, oldalra, vagy felfelé rántasz a pórázon, lábbal korrigálod a testhelyzetét, hisz gondolom, amúgy is melletted sétál (ez a legfontosabb, nem mehet előtted!!!séta közben pórázon soha semmilyen körülmények között!!!! csak melletted, ha nem, lábbal picit korrigálni kell!), ja és az elmaradhatatlan hang, cssss, vagy hé, vagy amit akarsz, és nem birkózni, hanem nyugodtan továbbvezetni. Már akkor kell mindezt, ha azt látod hogy fixírozza a másik ugató kutyát. Akkor jó a kutya lelkiállapota, ha az orrával érdeklődik! Ha szemmel vagy füllel, akkor azt már nem szabad hagyni. Egy falkában mindig a főnök tart rendet, az izgatott lelkiállapot az uralkodó, és azt a vezér nem tűri. Korrigálni picit kézzel vagy sarokkal séta közben. Kézzel bökni a lapockához, sarokkal bökni a far oldalának felső részén kell, közben csss, és a lényeg, hogy amúgy a póráz mindig laza, csak, ha korrigálni kell, akkor legyen kicsi a rántás, a szoros póráz izgatott lelkiállapota a gazdának, a kutya mindent érez!Stb.....
2011. máj. 26. 18:18
 16/17 zsuzsabazsa ***** válasza:
Kommunikálni szeretne a másik kutyával és az ugatásával próbálja felhívni a figyelmet.
2011. máj. 26. 18:28
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a sok választ.:)
2011. máj. 29. 01:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!