Kötelező felszednem a kutyapiszkot?
Az ÁNTSZ szerint a kutyaürülék nem veszélyes hulladék, a napsütés hatására 40-50 perc alatt elpusztulnak a benne lévő veszélyes baktériumok. Emellett, ha jól tudom, az utcán lévő füves területek (még a házak előtt is) közterületnek számít, akkor még ha rám is szól a tulaj, hogy odapiszkított a kutya, nem vagyok köteles? A természetes hulladékot is eldobálhatom (tudtommal, ha eldobok egy banánhéjat, az nem bűn, mert fel tudja dolgozni a környezet, persze nem a betonon, hanem pl erdőben, füves részen)
Én felszedem, de mindig. Felszedném mindig, ha lenne minden sarkon kutyapiszok tároló zacsival. Amíg a feltételek nem biztosítottak, hogy kötelezhetnének erre?
21:38-as!
Ha kiviszed a kutyát, vigyél magaddal zacskót bammeg! Nálam mindig van egy csak erre a célra használt pici táska, benne vannak a zacskók meg az oltási könyv, de belefér a labda is.
"veszélyesebb a környezetre a millió nejlonzacskó, amiben kidobjuk a kakit, mint az a szar, ami amúgy természetes anyag és a természet része."
Lehet, de Te szereted hazavinni a szart a talpadon, aztán az erkélyen csavarhúzóval kapirgálni a recékből..?
"20 percen keresztül cipeljem az ürüléket?nálunk 20-25 perces körzetben egy kuka sincsen. hazaviszem és a sajátomba tudom kidobni."
Kiváló, megvan a megoldás. Hazaviszed és kidobod. Kedves Kérdező, úgy látom, hogy igazából csak igazolásra vágysz, miért nem kötelező megtenned ezt.
Én megértem, hogy szó szerint "sz@r ügy" összetakarítani, de ez a kutyatartással jár együtt. Ha majd lesz gyereked, és a játszótéren/réten/utcán az otthagyott (egyébként persze baktériummentes) kutyakakiban turkál (horribile megeszi), talán Te is átértékeled a dolgot...
Akkor is parasztság. Akkor sz@rjunk meg hugyozzunk mi is az utcára, sőt, hányjunk oda és hempergőzzünk meg benne, hisz úgyis lejön vízzel...
ROHADT NAGY PARASZT VAGY, HA OTTHAGYOD! És kész.
Igen, akkor megyek, berakom a sz@ros cipőt a fürdőkádba, lemosom forró vízzel aztán kifertőtlenítem azt is, mindezt azért, mert egy kultúrálatlan valaki otthagyta a kutyája piszkát valahol. Remek megoldás. Esetleg lábasban vizet forralok, és az erkélyen leöntöm vele a cipőt? Az alattam lakó biztos örülni fog a sz@ros víznek az ablakban.
Bocsi, de miért az én dolgom, hogy kerülgessem a más piszkát? Nyilván azon vagyok, hogy elkerüljem, de azért ez gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!