Kicsit sovány a kutyám, (Berni) de egészséges! Mivel etessem, hogy kicsit meghízzon?
Az én kutyám is sovány (vizsla keverék). Már mindent kipróbáltunk a sport tápot is beleértve. Rengeteget eszik, de meg sem látszik rajta. Rendszeresen van féregtelenítve is. Viszont egy energia bomba. Nem áll le egész nap, így amit megeszik rögtön le is dolgozza. Én is szeretném, ha kicsit húsosabb lenne, mert a többi kövér, lustább kutyám mellett ő úgy néz ki, mintha éheztetném. Annak örülök, hogy ő ilyen kis jó kedélyű virgonc kutya, és már megpróbálom nem a betegséget keresni benne. Én magam is csak 45 kiló vagyok, pedig én sem vagyok válogatós, és a súlyomhoz képest sokat is eszek :-)
Tejet meg ne adj neki.
Nekem ugyanez volt a borderemmel a problémám, hogy hiába kapta a jó minőségű tápot (Acana, Orijen) nem hízott tőle egy picit sem, de mondjuk tartotta a súlyát. Már-már sokan megvetettek, hogy miért nem adok rendes adagot enni annak a kutyának.. meg hogy biztosan azért mert törzskönyves border, "szépségversenyre" éheztetem.. nos, ilyen beszólásokat kaptam a kutyákhoz picit sem értő, rosszindulatú emberekkel. Akkor aztán be kellett látnom, hogy már tényleg nagyon vékony, pedig jó kaját kapott (akkor az Orijent ette) és meg is voltam vele elégedve. Aztán kaptam itt a kérdésemnél egy jó választ, hogy kb. 20-25 dkg tápra tegyek egy ek. zsírt (én liba, illetve sertészsírt használtam) Hízott tőle! Nem sokat, mert ha többet adtam neki, már hasmenése volt.. de azért 1-2 kg felment rá. Szerintem te is kipróbálhatod!
Valamint nálunk mióta folyamatos bélgyulladása volt a magas fehérjetartalmú tápoktól, áttértünk a Happy Dog Toscana tápra. Nagyon jó, és nagyon szereti! Már +3 kg-on túl vagyunk, és csak a normális ajánlott mennyiséget eszi.. nagyon szereti, szinte oda van érte.. gyönyörű, kicsattan a boldogságtól, a szőre is nagyon szép, és hízik is. Nekem a Happy Dog azért jobb, mert hát a pénztárcámat jobban kíméli két bordernél.. meg eddig híztak is mind a ketten (ami már rájuk fért) és hát elsősorban azóta még nem jelentkeztek a kutyusomnál bélgyulladásos problémák, amik azelőtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!