Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kicsit sovány a kutyám,...

Kicsit sovány a kutyám, (Berni) de egészséges! Mivel etessem, hogy kicsit meghízzon?

Figyelt kérdés
2011. máj. 23. 06:58
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Felnőtt kutyának napi egyszer kell enni adni, és nem legyen hogy előtte egész nap a kaja, mert ettől nem fog többet enni. Minden nap ugyanakkor adj neki enni, és egyébként a jó minőségű táp oldalán rajta kell hogy legyen, hogy miből mennyi van benne, és mennyit kell adni belőle a kutyának. Aztán ha akkor sem hízik, akkor adj neki egy kicsit többet.
2011. máj. 23. 11:40
 12/18 A kérdező kommentje:
Nem etetem konkrét táppal,mikor milyet kap.Sajnos a drágát nem engedhetem meg magamnak,így az olcsóbbat kapja,de mikor kölyök volt akkor drágábbat evett.Ezt is megeszi nincs vele gond.
2011. máj. 23. 14:14
 13/18 anonim ***** válasza:
Az oké, de semmiképp ne hagyd előtte egész nap. Amikor kajaidő van kiteszed elé, ha nem kezd el enni, elveszed, és a követlező kajálásnál kap. Ha nagyon akarod, szétbonthatod 2 részre az adagját, és akkor reggel+este is kap. De én inkább az egyszeri étkeztetés mellett vagyok, akármekkora a kutya.
2011. máj. 23. 17:19
 14/18 anonim ***** válasza:
A napi mennyiséget célszerű 2szerre elosztva adni.
2011. máj. 23. 19:51
 15/18 A kérdező kommentje:
Tejet adhatok neki?Házira gondoltam,mondjuk 1 héten 4 litert elosztva?
2011. máj. 26. 18:53
 16/18 anonim ***** válasza:

Az én kutyám is sovány (vizsla keverék). Már mindent kipróbáltunk a sport tápot is beleértve. Rengeteget eszik, de meg sem látszik rajta. Rendszeresen van féregtelenítve is. Viszont egy energia bomba. Nem áll le egész nap, így amit megeszik rögtön le is dolgozza. Én is szeretném, ha kicsit húsosabb lenne, mert a többi kövér, lustább kutyám mellett ő úgy néz ki, mintha éheztetném. Annak örülök, hogy ő ilyen kis jó kedélyű virgonc kutya, és már megpróbálom nem a betegséget keresni benne. Én magam is csak 45 kiló vagyok, pedig én sem vagyok válogatós, és a súlyomhoz képest sokat is eszek :-)

Tejet meg ne adj neki.

2011. máj. 26. 19:12
 17/18 Ninna ♥ ***** válasza:

Nekem ugyanez volt a borderemmel a problémám, hogy hiába kapta a jó minőségű tápot (Acana, Orijen) nem hízott tőle egy picit sem, de mondjuk tartotta a súlyát. Már-már sokan megvetettek, hogy miért nem adok rendes adagot enni annak a kutyának.. meg hogy biztosan azért mert törzskönyves border, "szépségversenyre" éheztetem.. nos, ilyen beszólásokat kaptam a kutyákhoz picit sem értő, rosszindulatú emberekkel. Akkor aztán be kellett látnom, hogy már tényleg nagyon vékony, pedig jó kaját kapott (akkor az Orijent ette) és meg is voltam vele elégedve. Aztán kaptam itt a kérdésemnél egy jó választ, hogy kb. 20-25 dkg tápra tegyek egy ek. zsírt (én liba, illetve sertészsírt használtam) Hízott tőle! Nem sokat, mert ha többet adtam neki, már hasmenése volt.. de azért 1-2 kg felment rá. Szerintem te is kipróbálhatod!

Valamint nálunk mióta folyamatos bélgyulladása volt a magas fehérjetartalmú tápoktól, áttértünk a Happy Dog Toscana tápra. Nagyon jó, és nagyon szereti! Már +3 kg-on túl vagyunk, és csak a normális ajánlott mennyiséget eszi.. nagyon szereti, szinte oda van érte.. gyönyörű, kicsattan a boldogságtól, a szőre is nagyon szép, és hízik is. Nekem a Happy Dog azért jobb, mert hát a pénztárcámat jobban kíméli két bordernél.. meg eddig híztak is mind a ketten (ami már rájuk fért) és hát elsősorban azóta még nem jelentkeztek a kutyusomnál bélgyulladásos problémák, amik azelőtt.

2011. máj. 26. 19:42
 18/18 nory0722 ***** válasza:
A kutyákat évente egyszer kell elvileg féreghajtani,de ajánlatos inkább negyed évente. Pláne,ha gyerekek mellett élnek,vagy kinti kutyák. 200 ft/10 kg tabletta,szerintem ennyit mindenki kibír negyed évente,még ha 40 kg-os is a kutya. Házi koszttól nagyon meghízik,de nem egészséges neki,kivéve a válogatott. Értem ez alatt,hogy rizs,hús(amin nincs fűszer),tészta,de abból csak kevés. Az,amit összeömlesztve adnak nekik,az csak árt. Se fűszereset,se zsírosat nem szabad a kutyáknak enniük,legjobb,ha veszel neki jobb tápot(én dog chow-val etetek,az ára is jó nekem és a minősége is nagyon jó). Ebből adj neki 1,5-es adagot(rá van írva,mennyi kell),de folyamatosan mérd a kutyát,nehogy túlhízlald:)
2011. máj. 26. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!