Mi ez a falkavezér hisztéria?
Egyre több olyan kérdést látok ami kb. erről szól: 3 hónapos kiskutyám harapdálja a kezem , azt hiszi hogy ő a falkavezér? Meg: Hogyan legyek én a falkavezér?
Értem én, hogy a kutyának szüksége van egy vezérre, de miért kell ekkora hisztériát csinálni, hogyha mondjuk megsimogatom a kutyát, akkor rögtön én vagyok a rossz gazda, mert nem szó nélkül mentem el. És ha megkérdezném hogy ez miért baj, a válasz bizonyára ez lenne: a farkasfalkában sem kér engedélyt a távozásra a főnök.
DE a kutya nem farkas , ugye? gaz hogy az őse, de például az emberre sem mondják folyton, hogy azért pofozta meg a fajtársát MERT a majmoknál is így volt. Igaz, egy ugyan a közös ős, de két külön fajtáról beszélünk.
Ugyan így a kutya és a farkas, bár rokonok, de két külön fajta. A kutyának íhogy leírtam feljebb, ugyan szüksége van vezzérre, de nem hinném, hogy nem tudná hogy hol a helye, amiatt, hogy hamarabb kap enni mint ahogy én megvacsorázom.
Én örülök neki amikor hazaérkezem, megsimogatom amikor elmegyek, nem eszek a kajájából, hagyom hogy póráz nélkül szaladgáljon előttem és mégis tudja hol a helye. Nem hiszem hogy ezek miatt rosszabb gazdi lennék mint az, aki betartja ezeket az "előírásokat".
Nem azon van a hangsúly, hogy farkasok, hanem hogy a kutya falkaállat.
De nyilván a kutyák között is van könnyebben, és nehezebben "betörhető" egyed. A mostani kutyám az első pillanattól hihetetlenül szófogadó, és mindig figyel rám, ha nem lát, akkor nem kóricál el, visszajön megnézni, hogy jövök e. Ettől függetlenül szoktam alkalmazni a Fennel módszereket, mert bizony olykor emlékeztetni kell rá, hogy hol a helye a sorban.
De nem csinálok abból ügyet, hogy a lábamnál alszik, vagy néha adok neki a saját kajámból 1-2 falatot:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!