Sose jön a kutyám, ha szólok neki! Mit csináljak?
Kis yorkie fiú. Csak anyumnak és apumnak fogad szót. Ha ők szólítják, rohan, viszont ha este lemegyek az udvarra érte, órákig is ordíthatnék, akkor se jönne, mindig végig kell másznom az egész udvaron, hogy megtaláljam, és felvigyem aludni. Meg egyszer a kezemből kiugrott, és utcákig rohantam utána, mert világgá futott volna. Annyira nem érdekli, hogy mit mondok... Hogy taníthatnám meg arra hogy figyeljen rám?
15/L
A kutya egyértelműen nem kötődik hozzád és nem is tisztel, rangsorbeli problémák is fennállnak. A kötődés kialakítására és megerősítésére vannak nagyon jó módszerek. Én a te esetedben biztos, h azt alkalmaznám, h a napi kajáját kb. 2 hétig csak tőled kaphatja meg a séták alkalmával. Ezen kívül az aktívan - értsd: legfőképp tanulással és/majd játékkal - együtt töltött idő szintén nagyon hasznos.
Ezeken kívül a behívásnak vannak alapszabályai, amiket ha nem tartasz be akkor nagyon könnyű elcseszni egy jól kötődő kutya behívását is.
A rangsor problémára meg ajánlom ezt a könyvet és a benne található 5 szabály KÖVETKEZETES betartását:
Sok sikert!
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Szerintem egyáltalán nem tisztel téged az a kutya,nem fogad el téged falkavezérnek valószínűleg a rangsor legaljára helyezett a szüleid "felette" állnak ,te pedig "alatta".
Ha azt szeretnéd,hogy falkavezérként tekintsen rád akkor két lépéssel lehet csak megtenned először elkel érned hogy egy szintre helyezzen a kutya saját magával ezt sok játékkal sétával és különböző foglakoztatásokkal el lehet érni,majd ha ez sikerült utána tanítsd meg újabb dolgokra és keltsd fel az érdeklődését ezzel eltudod nyerni idővel az ő tiszteletét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!