Hogyan szoktassam le a kutyát arról, hogy ne jöjjön be?
Figyelt kérdés
A kutyám mindig a bejárati ajtó előtt van, de ezzel nem is lenne gond, csak amikor nyílik az ajtó, már be is akar futni, és úgy kell őt visszatolni! És erről hogyan tudnám leszoktatni??2011. máj. 17. 17:53
1/4 anonim válasza:
Következetesen, kitiltással megoldható. Csak arra figyelj ha nem akarod hogy bemenjen, akkor egyszer se engedd meg neki. Ha bemegy zavard ki, vagy ha mész be told félre, vagy küld le a lépcsőröl aztán ha futna be, akkor NEM! Rászólsz. Mikor nem megy be, mindig dícsérd meg, simogatással vagy jutalomfalattal. Kis időn belül megtanulja.
2/4 anonim válasza:
Neveld meg, de ne durván!
Gondolom a házadban nőtt fel, vagy egyedül van a kutyus és társaságra vágyik.
Üss az orrára, vagy lökd ki kicsit durván, és egy idő után nem fogja csinálni, mert tudni fogja, hogy rosszat kap ezért.
3/4 anonim válasza:
Nálunk úgy van,hogy csak akkor jöhetnek be,ha engedélyt kapnak. Van,hogy nyitva az ajtó egésznap, és nem jönnek be. Úgy tanulták meg,hogy kinyitottam az ajtót olyan 15-20 centire,és elálltam az utat. Mondtam neki,hogy nem. Hozzájuk sem kellett érnem,és ígyis megtanulták kb 30perc alatt. Azóta csak a "jöhetsz" vezényszóra jönnek be.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöma segítséget, sokat segítettetek :)
2011. máj. 20. 22:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!