Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Most akkor szaporítónak...

Most akkor szaporítónak számítanának?

Figyelt kérdés

Sziasztok az lenne a kérdésem, h anyukáméknak van egy törzskönyves gyönyörű hím tacsijuk, és szeretnének mellé egy kislányt, szintén törzskönyveset, hogy legyenek kiskutyák.

De a kiskutyákat már nem törzskönyveztetnék, h olcsóbban eladhassák a szép kiskutyákat. Akkor ez most rossz, meg elítélendő dolog?

Amúgy azért gondoltak rá, mert a tacsi nagyon kanos, és folyton meg akarja hágni a berni pásztort, amit az nem annyira kultivál, és múltkor majdnem leharapta a tacsi fejét(nem komolyan, túloztam) kiheréltetni meg nem akarják a tacsit.

2011. máj. 17. 16:41
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
En ilyenbol nem csinaltam problemat, nekem nagyimeknal egyszer merult fel a "legyen morzsinak kolyke" kerdes, azzal a lendulettel fogtam es ivartalanitattam a kutyat. Az elejen csunyan neztek de vegul kenytelenek voltak bele nyugodni hogy itt nem lesz beteges, menhelyi kutya nemzes.
2011. máj. 17. 23:55
 22/30 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom ha nem a korral akkor mivel szűnt meg de tény h nem tüzel, és nem is beteg mert rendszeresen kimegy az állatorvos oltani és megvizsgálni őket.
2011. máj. 18. 15:05
 23/30 anonim ***** válasza:
Kimegy az állatorvos és átnéz a röntgen szemével a kutyán? Vagy hogy gondoltad? Gondolom ultrahangot, meg labort a hormonvizsgálathoz nem visz magával.
2011. máj. 18. 16:25
 24/30 A kérdező kommentje:
ELtaláltad, tényleg nem! De minek kell ellenségeskedni? A kutyának nincs baja, viselkedése ugyanolyan, étvágya ugyanolyan, kakál rendesen...stb. Miért te laborba viszed a kutyád minden évben amikor látszólag khm kutya baja?
2011. máj. 18. 16:31
 25/30 anonim ***** válasza:
én igen! minden évben teljes vérképet csináltatok az összes kutyámnak és teljes kivizsgálást. Az ha egy szuka nem tüzel pedig igenis baj nagyon sok probléma jele lehet (daganat, hormonrendszeri probléma stb) ezeket pedig kezelni kell...
2011. máj. 18. 16:40
 26/30 A kérdező kommentje:
Bizonyára igazad van, csak ezt eddig én nem tudtam plusz gondolom az orvos se mondta anyáéknak, mert már kivizsgáltatta vna, mert Saffi a kedvence, lehet jobban szereti mint engem (:D jó ez csak vicc volt) Majd szólok neki! Pénteken talizom vele
2011. máj. 18. 16:47
 27/30 anonim ***** válasza:
Ezek a házhoz járós orvosok általában vagy nem nagyon értenek a szakmájukhoz, vagy egyszerűen már nem erőlködnek, mert a legtöbb gazda hanyattvágja magát attól, hogy kellene egy labor 5 ezerért, meg egy ultrahang háromezerért. Az, hogy egy kutya nem tüzel, egyáltalán nem normális. Könnyen lehet az az oka, hogy gennyes méhgyulladása van/volt, és a genny elzárja a hüvelyt, így a vér nem tud a pérán keresztül távozni. 6 év fölötti ivaros szukák legalább felénél gennyes méhgyulladást diagnosztizálnak. Ilyen esetben a hüvely vagy nyitva van, vagy zárva. Ha zárva, akkor majd csak akkor veszitek észre, hogy gond van, amikor a méh nem bírja tovább a terhelést és szétdurran, akkro viszont már általában menthetetlen. Egy ilyen idült gyulladásnak nem feltétlenül van túl sok tünete, csak mondjuk annyi, hogy többet iszik a megszokottnál (ezt kerti kutyánál nehéz észrevenni) vagy van egy kis hőemelkedése, esetleg csak simán többen van hűvös helyen, mint régebben.
2011. máj. 18. 17:14
 28/30 anonim ***** válasza:
Ja igen, és még egy: ha a szüleidnek annyi fogalmuk sincs a szaporodásbiológiáról, hogy normálisnak tartják azt, hogy a kutya nem tüzel, akkor pláne nem kéne nekiállni szaporítani. Nálam sosem születtek és nem is fognak kölykök születni, mégis tisztában vagyok ezekkel...
2011. máj. 18. 17:16
 29/30 A kérdező kommentje:

Ok, köszi a választ. Az a baj h volt egy nagyon jó állatorvosunk, aki anyáék barátja volt, csak meghalt 3 éve szívrohamba, és azóta nem tudom milyen sarlatán vette át a helyét, de akkor majd mindenképp mondom h váltsanak.

Amúgy azért sarlatánoztam le, mert mikor én viszem a macskát állatorvoshoz, kb mindent megnéz és megkérdez. Megnyomkodja, nézegeti fogát, torkát, nyelvét...stb. Nem tudom h ez az új állatorvosuk mit csinál v mit nem mert 4 éve nem lakom otthon, de akkor mindenképp elvitetem a kutyut, és megpróbálom rávenni őket h Herkulest meg heréltessék ki.

2011. máj. 18. 17:26
 30/30 anonim ***** válasza:

Remek döntés!:-)

hidd el jobb lesz, kutya nyugodt lesz, nem lesznek kangörcsei, elkerülhetitek a daganatos megbetegedéseit is.

Sok szerencsét!

2011. máj. 19. 09:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!