Most akkor szaporítónak számítanának?
Sziasztok az lenne a kérdésem, h anyukáméknak van egy törzskönyves gyönyörű hím tacsijuk, és szeretnének mellé egy kislányt, szintén törzskönyveset, hogy legyenek kiskutyák.
De a kiskutyákat már nem törzskönyveztetnék, h olcsóbban eladhassák a szép kiskutyákat. Akkor ez most rossz, meg elítélendő dolog?
Amúgy azért gondoltak rá, mert a tacsi nagyon kanos, és folyton meg akarja hágni a berni pásztort, amit az nem annyira kultivál, és múltkor majdnem leharapta a tacsi fejét(nem komolyan, túloztam) kiheréltetni meg nem akarják a tacsit.
ez egy nagyon domináns kutya...egyértelmű, hogy nem vagytok urai a helyzetnek
ezt tartsátok be:
ezt pedig olvasd el:
Sajnos az ilyen viselkedésnek nem megoldása ha a kan fedez, inkább tovább fog romlani a dolog ezért az ivartalanítás lehet a jó megoldás
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Ha kap egy szukát attól tényleg fog romlani a helyzet!!!
Az is lehet hogy annyira felizgatja magát, hogy a kukacát nem fogja tudni visszahúzni. ( hozzánk a rendelőbe hoztak ilyen kutyát, és alig tudtuk visszarakni. Ro.adt fájdalmas volt neki, sírt mint állat mire a helyére került )
Az ivartalanítás lenne a legjobb, nem pedig még fokozni a dominanciáját, és a kanosságát.
PErsze, most mindnek lenne gazdája (vagy nem, de mindegy). Nem az ilyen kis kölyköknek nem szokott gazdájuk lenni, a gazda akkor szűnik meg, mikormár 2-3 éves kutya, és megunják. Nálam is van most fajtatiszta kutya, ez is biztos úgy született, hogy lesz gazdája. Aztán ellették kicsit, néhányszor elverték seprűvel (ezt onnan tudom, hogy retteg a seprűtől), kicsit éheztették és csak aztán dobták ki.
Te hogyan tudod ellenőrizni, hogy hova kerülnek azok a kiskutyák? Hogy évek múlva se lesz ilyen sorsa a nálatok született kiskutyának?
Illetve a másik, hogy meg kellene csináltatni néhány szűrést, mert a tacsik patellára és tacskóbénulásra és PRA-ra is hajlamosak, örökítik is. Emellett a kölyköket is kéne oltatni, chipeltetni, az anyát újraimmunizálni, ultrahangra hordani, kölyök táppal etetni, szükség esetén császároztatni, stb. Ez annyi pénz, hogyha emelett olcsón adják a kiskutyákat akkor óriás bukta.
Arról nem beszélve, hogyha lehoznak néhány almot attól a pártól, akkor tök azonos génállományú egyedekkel árasztják el az állományt, és a későbbiekben ez vezet beltenyészethez is, mert már nem fogja tudni senki ellenőrizni, hogy ki fia borja egyik vagy másik kutya.
Összegezve amit a szüleid csinálni akarnak, az felelőtlenség, és a tacsi állomány tönkretétele.
17.46
Köszi a linkeket érdekesek...ezek szerint Herkules tényleg anyáék fejére nőtt és azt hiszi ő a falka vezér, majd szóok nekik, h neveljék meg. Amúgy ezt azért nem értem mert volt már kuvaszunk is, másik tacsink, most Berni pásztor, és mind engedelmes volt, csak ez a kis disznó ilyen kezelhetetlen.
Na meg kutyám sem lesz...nem bírnám elviselni ha nem köszönhetnék el tőle, a macska legalább alapból nem fogad szót, nem az én hibámból...de amúgy néha ő is szótfogad, ha olyan a kedve :)
A berni kan vagy szuka?
Én nem hoznék ivaros szukát a házba két ivaros kan mellé...
De akár így akár úgy a legüdvözítőbb és legolcsóbb megoldás a tacsi ivartalanítása.
Feltételezem mivel nem került szóba a szülők nem tenyésztési céllal vették, nicsnek szűrései és nincs tenyészszemléje sem.
Hoznak egy szukát...kölyköt? Várnak míg ivarérett elsz? Első tüzelésre nem túl szerencsés befedzetni, tehát indul a rivalizálás vagy a két kan vagy a két szuka között...ügye nem tudjuk a berni kan/szuka?
Egy tacsi ivartalanítása sztem cca 10-12000,- és megszűnik minden gonjuk...úgy 10 évre előre ugyanis a nem kívánt alom mellett garantáltan nem lesz a fiatalúr semilyen ivarszervi daganat elszenvedője.
Ez csak az őket érintő problémákra a megoldás a menhelyi tacsik és tacsimixeket nem részletezném bár hat-nyolc cuki olcsó kis tacsi 6-8 megunt, megöregedett elértéktelenett kutya halálát jelenti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!