Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit gondoltok erről a tenyészt...

Mit gondoltok erről a tenyésztőtől? Nekem nagyon szimpatikus.

Figyelt kérdés

[link]

Szeretnék egy spánit venni, csak hobbira kellene, így a törzskönyv nem fontos. Szerintetek megérné felkeresni? Imádnivalóak a kis fehérorrú spáni babájai :)

2011. máj. 16. 22:17
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:

"ha nem vagy jó módú, ha nincs pénzed, ne merj kutyát venni."

--> "ha nem vagy jó módú, ha nincs pénzed, ne merj audi q7-et venni"

Akinek nincs pénze hogy fogja kifizetni az orvosi számlákat? De magadnak mondasz ellent hisz utána azt irod pénz van csak az elvek...

Akinek nincs sok pénze, vagy elvek miatt nem akar költeni az elmegy a menhelyre és beéri egy tüneményes keverékkel.

Mint ahogy az is beéri egy városi kis autoval aki nem tud allni egy nagy fogyasztasu luxus terepjarot.

2011. máj. 18. 22:57
 32/40 panettone ***** válasza:
100%

A chip nem opció hanem KÖTELEZŐ! A kutya érdekeit védi ugyanis ha veszel babám egy kölyköt és nincs benne egyedi azonosító a pénztártól való távozás után mehetsz a sóhivatalba ha bárminemű problémád van amikre itt nem térnék ki Te úgyis mindent jobban tudsz.

Akarok én is nike cipőt félre is tettem rá 680,- ft-ot remélem egyszer szembe jön velem az igazi.

Az hogy nincs pénzed vagy elveid vannak a kutya vásárlás szempontjából mindegyLehetne arany spánieled, ingyen ....bár ezt már buktad. Vagy lehetne kölyök ingyen csak akkor nem kellene ragaszkodni ahhoz hogy spániel legyen.

Szóval ha a szamár köti az ebet akaróhoz annak szokott ez lenni a vége.

Amelyik szaporító szűreti a kutyáit nem fogja 20ezerét adni...ameyik viszint adja annak megnézném a papírjait.

Én a helyedben nem keresnék másik szaporítót ha már ennyire ladtad az igényeidet akkor ezzel mi a bajod? Cuki kis színhibás kölykök, magadtól amúgy sem láttad meg a mocskot azzal hogy itt felhívtuk a figyelmedet rá még nem vagy előrébb. Ha bárhova odamész kölyköt venni nem visznek hátra az ólba majd előre hozzák aztán otthon huzigálod kis bélférget a kis fenkükből...

Tényleg kívánsci vagyok mi a bajod ezzel a szaporítóval és miért gondolod hogy ha nőttek az igényeid és már Ő sem elég jó akkor hol találsz majd megfelelőt?

Azt meg hogy "csak egy kutya" inkább nem válaszolom meg...nem akarom hogy kiderüljön ezek után mit fog enne hol fog aludni ás hogy mi való neked a kutya helyett.

Sok sikert, remélem sem a kutyáddal sem annak az utódai val nem fogunk találkozni a mentett kutyáink között...jajjbocsi ezt soha nem tudhatjuk meg mert mint tudjuk a chip nem kell, így soha nem derül ki.

2011. máj. 19. 07:50
 33/40 panettone ***** válasza:
100%

"ha nem vagy jó módú, ha nincs pénzed, ne merj kutyát venni."

450 örökbeadott spániel után elmondom neked, hogy a jómódú emberek gyakran döntenek az örökbefogadás mellett, egyszerűen azért mert nyitott szemmel járnak, értékeli az hogy jól élnek és nem státusz szimbólum nekik a kutya. Kutyát akarnak és szerencsések azok a kutyák akiket örökbefogadnak.

Számtalan olyan ember fogadott tőlünk örökbe aki vehetett volna kölyköt a legjobb tenyésztőtől, de beleszeretett valamelyik kutyánkba és nemis akart utánna mást csak őt

És vannak olyan örökbefogadóink is akiknek már a kezdetektől segítenünk kellett hogy megoldják a kutyának mindene meglegyen a szereteten kívűl, mert bizony az anyagi lehetőségei mindenkinek végesek.

Amikor kutyát viszel a házhoz a pénz számít a legkevésbé...

Megnézem mit szeretnék és felmérem teljesülhet-e a kertből, úgy hogy azzal ne ártsak se magamnak se a kutyámnak se annak az alomtesóinka sem pedig az álatalam annyira szeretett fajtának

HA mndent egyszerre akarok akkor bizony azt meg kell fizetni, ha viszont nem akarom megfizetni akkor alább adom az igényeimet.

Egy felnőtt arany kan örökbefogadása nem kerül pénzbe, és itt van garancia minőségre és a betegségekre is de ezt nem részletezem mert már mint mondtam ezt már buktad.

Ha ragszkodsz a minőségi arany kan kölyökhöz akkor lássuk be amit a szem érzékel az a kölyök arany kan egyedül a minőséget és a garanciát lehet kispórolni belőle, azt amúgy sem veszed észre, majd csak később...lásd Inox, Mirco.

Viszont ha körülnézel a forumunkon ott láthadod azokat a gazdikat akik semmi pénzért nem adnák az örökbefogadott kutyájukat. Az ő álmuk úgy vált valóra hogy azzal nem vertek be több szöget a spánielek koporsójába.

2011. máj. 19. 08:05
 34/40 anonim ***** válasza:
100%
Még anno,kb 17-18 éve(már nem emlékszem pontosan)vettem aza első spánielemet,kutyakiállításon,egy kocsi csomagtartójából.15ezerért,plusz 5000 lett volna a törzskönyv.Akkor még nem tudtam,mi-merre-hogyan.Az első évben állandóan beteg volt,egyszer infúzióra is kötötték,azt hittük meg se marad...nagy nehezen átesett a kölyökkoron,utána nem volt vele annyi probléma.De már olyan 8-9éves körül elkezdett betegeskedni,cukorbeteg lett,megvakult,11évesen el lett altatva,nem bírtam már nézni a szenvedését.azóta megválogatom,honnan hozok kutyát.hála isten nem volt se epilepsziás,nem harapott,csak hát nem volt kellemes hogy szinte félévente kidőlt 2-3 napra valami miatt...
2011. máj. 19. 11:17
 35/40 anonim ***** válasza:

41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet

a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról

3.§ (2) Ebet forgalmazni, illetve tulajdonjogát forgalmazásnak nem minősülő más módon átruházni kizárólag az állatot azonosító elektronikus transzponderrel (bőr alá ültetett mikrochip) történő megjelölése után lehet. Amennyiben a jelölésre használt transzponder nem felel meg a 11784 ISO-szabványnak vagy a 11785 ISO-szabvány A. mellék- letének, az állattartónak a hatósági ellenőrzés időpontjában biztosítania kell a transzponder leolvasásához szükséges eszközt.

2011. máj. 22. 21:46
 36/40 christa84 ***** válasza:

Pár napja hívta fel a figyelmem egy kedves kutyás barátom erre az érdekes értekezésre ami a hátam mögött zajlott! Én vagyok a lelketlen SZAPORÍTÓ aki beteg, férges és a létező összes bajjal megáldott korcs kutyákat árul évente több alomból.

Had mutatkozzam be a nevüket vagy arcukat nem vállaló kedves Idegeneknek. Tardi Krisztina vagyok Alma és Dió büszke gazdija.

Az első oldal elolvasása után még nem gondoltam h. reagálnom kéne de mikor a Kedves Idegenek kezdtek belemelegedni a könnyem is kicsordult. Én elhiszem h. nagyon sok a haszonleső akik semmit sem törődnek a kölykök további sorsával. Én mind a 13 Tőlem való kutya gazdijával kapcsolatban vagyok!!!

A kérdezőt nem értem: miért nem hívott fel vagy küldött postagalambot h. szeretne minket meglátogatni. Még csak időpontot sem szoktam megbeszélni senkivel hanem azt mondom bármikor jöhet mivel nem árulok zsákbamacskát!

A válaszolók közül nem tudom ki ismer személyesen, attól tartok senki!

Igazat adok néhány dologban amit meg is fogok majd fogadni ha úgy döntök lesznek még kölykeink. Nem vagyok dörzsölt kereskedő aki tudja úgy csavarni a szavakat h. jól hangozzék és tudja mit kell hazudni.

Az oltások és microchip kérdése jogos. Volt olyan gazdijelölt aki egyből az állatorvosával jött és Ő nem szerette volna ha más orvos foglalkozik a kicsivel (én ezt nem tartottam hatalmas bajnak). Amikor eljött az oltás ideje, beoltatta Nálunk a kiválasztott kutyát a saját orvosával. Ez nem lesz opció!

Azt is többször hangoztattam (igaz nem volt hatalmas betűkkel kiírva a honlapunkra) h. még maximum 1 alom és többet nem vállunk (ez összesen 3 mielőtt megint vádak kereszttűzébe kerülnék).

A többi Rólam feltételezett kegyetlenségen viszont nem tudok napirendre térni:

Nézzük elsőnek az "ól" kérdést: a kölykök fűtött boxban töltötték életük első két hetét. Nagyon szívesen töltök fel képet ha valaki szeretné. Ez után kerültek egy eredendően valóban malackáknak készített minden oldalról fedett betonozott "ól"-ba h. azzal a szóval éljek amit írt az egyik kedves Válaszoló (elkészült de se malacot se baromfit nem tartottam benne soha, teljes mértékben a kutyák birodalma). Oldalát veri az eső és sajnos a fa részeken látszik az az 5 év (ezt láthatták kosznak vagy mocsoknak). Itt beton, fűtőkábel, osb, széna és a már említett box volt berakva. A széna a kellő puhaságot és az osb védelmét szolgálta. Egy nagy körbálát használtam el a 9 hét alatt (gondolom számlával kéne igazolnom a bála vásárlását). Naponta cseréltem! A kutyusok felügyelet mellett ki be járkálhattak a zárt udvarra (erre szolgált a rámpa).

"beteg, férges, keverék": ezt a kijelentést egyenesen sértőnek találom és ahogy engem felvilágosítottak úgy én is megtenném. Ez kő kemény rágalmazás és kimeríti a becsületsértés jogi fogalmát. Látta a kutyák törzskönyvét? Azt is közprédára kell tenni? (nem vittem Őket kiállításra, nincsenek minősítéseik tudom tudom az is baj) had döntsem el én... Tudja h. szűretlenek a kutyák? Látta az orvosi papírjaikat? Kérdezte Tőlem valaki is mielőtt megvádolt? Aki kíváncsi nagyon szívesen megmutatom a kutyusok összes papírját! Azért mert egy kutya nem mestertenyésztőtől való már nem is lehet mentes? Ráadásul magát a kutyát meg sem vizsgálták csak a dns mintáját.

Nagyon szívesen megadom az állatorvosom telefonszámát is, el lehet beszélgetni vele Rólam meg a kutyáimról. Mindkét kutya egészséges!

Azt sem látta meg vagy csak nem olvasta végig egyik kedves Válaszoló sem h. a kutyákra egészségügyi garanciát vállalok, ugyan annyit mint egy tenyésztő, ugyanúgy a nevem adom az állatokhoz írásos szerződés formájában!

Dió agility-t tanul, Alma imádja a vadászfeladatokat. Lelketlen vagyok ezért szeretem és foglalkozom a kutyáimmal. Elég rossz a stratégiám mi szerint ebből gazdagszom meg mert csak 2 kutyám van, legalább 5 szukának kéne lennie lehetőleg a saját apjával kéne pároztatnom, ugye? Ez megint milyen már!!! Álljon ide elém és nézzen a szemembe aki ilyet feltételez! Az én ajtóm mindenki előtt nyitva áll, lehet jönni!!!!

Évek óta támogatom az állatvédelmi szervezeteket felajánlásommal, voltam már ideiglenes befogadó is évekkel ezelőtt. A Spánielmentőket is ismerem és ezen túl is támogatni fogom az ilyen szervezetek munkáját.

A gazdikat gondosan válogatom, volt aki 3szor is járt nálunk látogatóban és olyankor nem az "ólból" hoztam előre a kölyköt a kapuba, mindent megnézhettek és meg is néztek, beengedtem a lakásomba is Őket és nagyon szívesen beszélgettem velük hosszabb ideig is (persze ez megint csak opcionális dolog volt, aki nem igényelte az csak a részletes nyomtatott írást kapta a kutyus igényeiről).

Volt olyan eset is amikor elutasítottam egy gazdijelöltet mert nem találtam megfelelőnek.

Lelketlen szaporító vagyok ezért adok még egy doboz cuccot is a kölykök mellé, ugye?

Én hibáztam mert a honlap félreérthető, nem terjed ki mindenre részletesen mivel főleg tájékoztató jellegű.

A fontos kérdések megvitatása a személyes beszélgetések tárgya véleményem szerint! NEM EBBŐL ÉLEK, DIPLOMÁS MÉRNÖK VAGYOK és megtehetem h. otthon dolgozzak!

Engedtessék meg nekem h. hadd váltsam valóra olyan emberek gyerekkori álmát akik sajnos nem milliomosok...

Kérem mielőtt bárkit ilyen majdhogynem állatkínzónak kiáltanak ki beszélgessenek vele kicsit, kérdezzenek vagy kérjenek papírokat, szerezzenek alapot a feltevéseknek. Az pedig aki ilyen -hátulról- ismeretlenek véleménye alapján ítél az magát minősíti. A kutyusok fehér foltjukat a pofin pedig tessék hibának tekinteni! Oda is fogom írni, sajnos hiába aranyos ez "selejt" és akkor biztos megfelelek minden kedves Válaszolónak!!!!

NEM HARAGSZOM SENKIRE ÉS TANULTAM BELŐLE! A hét folyamán át fogom írni a teljes honlapot, úgy látom olyan kegyetlen világban élünk ahol nagyon meg kell gondolni kivel jóindulatú az ember. Jogtalannak éreztem a vádakat és reagálni szerettem volna hisz rólam fojt a diskurzus.

MINDENKIT SZERETETTEL, KÁVÉVAL VÁROK EGY BESZÉLGETÉSRE A VÁDOLÓK KÖZÜL IS!

2011. júl. 23. 23:42
 37/40 anonim ***** válasza:

"Engedtessék meg nekem h. hadd váltsam valóra olyan emberek gyerekkori álmát akik sajnos nem milliomosok... "

akár milyen "jószándék" vezérel (amit legfinomabban is felelőtlen hülyeségként lehet értelmezni) csak rémálmokat válthatsz valóra ilyen hozzáértés és hozzáállás mellett....

mellesleg törvénytelen is amit csinálsz!

aki csak olcsó kutyát engedhet meg magának az keresse fel a fajtamentőket, menhelyeket de nem pénzelje kérem a szaporítókat!

2011. júl. 25. 10:12
 38/40 christa84 ***** válasza:
Ezzel teljes mértékben egyet is értek. Sajnos vidéken ez még nem olyan nyilvánvaló "felkeresem a legközelebbi menhelyet" mint Pesten. Azon kaptam fel a vizet h. ismeretlenül elmondanak mindenféle undorító koszos pénzééhes haszonlesőnek aki 10 kutyát tart 10 négyzetméteren és a szerencsétlenek a saját ürülékükben henteregnek egész nap mert sajnos az ilyet sem kell bemutatni. Ha nem érdekelne nem is reagáltam volna egyesével privát üzenetben. Ez nem az a kategória!!!!! Ez az egész sztori jó tanulópénz volt! Ezzel az ügyet én lezártnak tekintem
2011. júl. 25. 23:03
 39/40 anonim ***** válasza:
Az alaptalan vádaskodásokat úgy lehet elkerülni, ha minél többfelől bebiztosítod magadat. Ha törzskönyvesek a szülők, akkor nem sokból telik elvinni őket egy tenyészszemlére. A kicsik törzskönyveztetése sem dobja meg jelentősen a költséget. Ha mindezek megvannak, akkor viszont nincs okod arra, hogy eltitkold, és nyugodtan kiteheted a honlapra is a szülők törzskönyvét és a szűrési eredményeket. Nem mellesleg ez jó reklám is lenne, bizalmat keltene a leendő gazdikban és kevesebben támadnának.
2011. júl. 25. 23:33
 40/40 christa84 ***** válasza:
Azért mondtam h. jó tanulópénz volt, mindennek utána fogok járni!
2011. júl. 26. 08:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!