Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit gondoltok erről a tenyészt...

Mit gondoltok erről a tenyésztőtől? Nekem nagyon szimpatikus.

Figyelt kérdés

[link]

Szeretnék egy spánit venni, csak hobbira kellene, így a törzskönyv nem fontos. Szerintetek megérné felkeresni? Imádnivalóak a kis fehérorrú spáni babájai :)

2011. máj. 16. 22:17
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy olyan feltételrendszer alapján akarsz kutyát venni, ahol egyik feltétel üti a másikat. Olcsó legyen, egészséges legyen, kölyök legyen, fajtatiszta legyen. Egy bármilyen keverék kiskutya 8-10 hetes koráig mire gazdihoz kerül már símán benne van annyiban, amekkora a te keretösszeged. Táp, állatorvos, oltások, féregtelenítések, chip és már el is ment a húszezres.
2011. máj. 17. 23:10
 22/40 anonim ***** válasza:

Ezért kérdeztem fentebb(bár választ nem kaptam)mi lesz,ha a szaporítótól vett olcsóm kutya folyton beteg lesz és Édesapád nem hajlandó kifizetni a kezeléseket?Mit csinálsz akkor a nagyon beteg kutyáddal?Végignézed,hogy meghal?

Az oltások,chip is bőven többe lesznek 20 ezernél,ki fizeti?

2011. máj. 17. 23:21
 23/40 panettone ***** válasza:
100%

Vételár 20000,-

Chip: 5000,- ( tuti hogy 20000,-ért nem lesz benne pedig kötelező ha lebuksz sokkal több büntí)

chip reisztráció 1500,-

féreghajtás 2*400,-

Oltások:

parvo átlag 5000,-

ismétlő 5000,-

kombinált 5000,-

ismétlő 5000,-

kölyök spot-on vagy bolhanyakörv 1500,-

Kosár, játék, tálka, fésű, kefe, táp (gagyi 1500-2500 plussz akkor calcium 2500,- vitaminok 2500,-) táp normális 14000,-

Na akkor ezt most nyelesd le a fatetterral. A számok átlagos árak vedd a fáradtságot és érdeklődj utánna ( ja és tegyél félre mert ha ezek után állatovos kell akkor az kell...)

2011. máj. 18. 07:51
 24/40 anonim ***** válasza:
És akkor még feltételeztünk,hogy a szaporított kutya nem beteges,és nem jön be egy rakás extra költség.
2011. máj. 18. 08:48
 25/40 A kérdező kommentje:

Édesapám barátja állatorvos, a parvót 1000Ft/db, a kombináltat 1200Ft/db, a veszettséget 1800ft/db áron adja be a kölyköknek. A féreghajtó 150Ft/db áron van.

Chip felesleges, sem a körzetünkben, sem a közvetlen közelünkben nincs chip leolvasó.

Amit leírtatok összeget, horribilisek, és nem fedik a valóságot, csak elrettentésül szolgálnak.

Utána néztem a spániel genetikai betegségeinek, így olyan kutyát veszek majd, amelyiknek az anyja mentes eredményűvel van fedeztetve (PRA, FN).

Ha kezeltetni kell, arra futni fogja, egyszerűen elvi okokból nem ad ki édesapám többszázezret KUTYÁRA. Mert csak egy kutya, de nekem meg egy álmom válna valóra.

2011. máj. 18. 19:48
 26/40 anonim ***** válasza:

Chip nem felesleges,hanem KÖTELEZŐ,nem attól függ,van-e kedved betetetni.Nemsokára ellenőrizni fogják és csúnyán büntetnek érte.Minden hatósági állatorvosnál KÖTELEZŐ a chipleolvasó.Autót se veszünk papír nélkül azzal,hogy úgysem fogja ellenőrizni senki,mert ha egyszer mégis,horror összeg a büntetés.

Ha a kan szűrt,a szuka nem,még bőven lehetnek betegek a kölykök.Nem látod rajtuk,később fog kijönni.

Egy műtét bizony lehet százezres nagyságrendű is,ha tetszik,ha nem.Édesapád ki fogja perkálni?Ha normális kutyára sajnálja a pénzt,erre is sajnálni fogja.

Felhívom figyelmedet arra is,hogy sok spánielt kell lealtatni idegi problémák miatt,pl.végigharapnak mindenkit.

2011. máj. 18. 19:54
 27/40 A kérdező kommentje:

Tulajdonképpen akkor a lényeg ez: ha nem vagy jó módú, ha nincs pénzed, ne merj kutyát venni.

És igen, ki fogja perkálni, mert nagyon jól keres, és egy állatot nem hagy szenvedni. A kutya ára elvi kérdés, mint írtam. A kutya nála egy olyan dolog, amiért nem ad ki pénzt. Nekem pedig egy arany kölyök kell. Ha szűrt és mentes az egyik szülő, nem lesz vele probléma, mert a betegség egy szálon öröklődik. Másra pedig még a nagy tenyésztők sem szűretik a kutyákat.

Ezt a tenyésztőt hanyagolom, mert elrentettett a piszkos fal, és a szalma, de már találtam másik kutyust. Azért köszönöm.

2011. máj. 18. 20:27
 28/40 anonim ***** válasza:

Olyan nincs,hogy "egy szálon öröklődik"egy betegség,ezt a kifejezést az állattenyésztés tudománya nem ismeri.

Ha arra gondolsz,hogy csak az egyik szülő örökíti,akkor se vagy kint a vízből.Ha az apa szűrve van,attól még vígan örökítheti a szuka.

2011. máj. 18. 21:08
 29/40 anonim ***** válasza:
100%
Hagyjuk. Mi megtettük amit tehettünk, a többi az ő dolguk. :( Ha valaki elvből csinál butaságot, az nálam már az a kategória, akit hanyagolok a továbbiakban.
2011. máj. 18. 22:29
 30/40 anonim ***** válasza:

Igazad van,aki hülye,halkon meg,ez a természetes szelekció egy formája.

Ha ő idegbeteg selejt szaporított kutyára dobja ki a pénzét(mert persze belelát az édibédi kölyökbe,és jó előre megmondja a 0 tudásával,hogy biztos nem lesz ilyen),az ő hülyesége.Csak az a baj,hogy a szaporító további almokat fog lehozni,mert talált olyan barmot,aki megveszi ezeket a szerencsétleneket.

2011. máj. 18. 22:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!